aA
Šią sriubą verdu žiemą, tada, kai kaip šiandien – už lango lėtai sninga ir šąla. Žiemą dar ir todėl, kad pirmus raugintus obuolius paragaujame po Naujų metų šventės. Ne bėda, jei neturite raugintų obuoliukų, galima naudoti ir šviežius, ir džiovintus. Apie tai kiek vėliau, pradžioje reikia pasiskaičiuoti kiek bus valgytojų, nes ši sriuba skani ką tik išvirusi ir tik iš bėdos bėdžiausios pašildyta kitą dieną.
Gardi obuolinė burokėlių sriuba
© Shutterstock nuotr.

Dar viena tema – virti burokėliai. Aš mėgstu virti šviežią buroką, tačiau taupantiems laiką tikrai tiks vakuumuoti virti (ir netgi jau sutarkuoti) burokėliai.

Taigi, jei vakare susėsime prie stalo keturiese, į 5l puodą pilu 3l vandens ir dedu

1kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu)

Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45min. Tą laiką išnaudoju daržovių ruošai:

3 vidutines bulves – supjaustau stambiais šiaudeliais
2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais
1 didelį virtą buroką – sutarkuoju “burokine” tarka
3-4 raugintus (ar šviežius) obuolius – supjaustau kubeliais
1 vidutinį svogūną – sukapoju stambiais kubeliais

Kaip minėjau, galima naudoti ir džiovintus obuolius. Saują su kaupu supjaustau nedideliais gabaliukais.

Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišant kepu apie 10 min. Jautieną atskiriu nuo kaulo ir pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius, ir mėsą.

Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu 2 v.š. obuolių acto ir sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens.

Išjungus ugnį, leidžiu sriubai subręsti bent 1 min.

Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.

Gardi obuolinė burokėlių sriuba
© kumucia.com
Kūmutės virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

„Valstiečiai“ sveikina Skvernelį su apsisprendimu ir turi dar vieną naujieną (54)

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) Taryba pasveikino Ministro Pirmininko Sauliaus...

Vairuotojams į taisykles nusispjauti: per dvi valandas dešimtys nubaustų, o vis tiek važiuoja (32)

„Prašome pagalbos“, – tokį laišką „Delfi“ redakcija gavo iš Vilniaus viešojo...

Paskutines Floydo George'o gyvenimo akimirkas matęs draugas: niekada to nepamiršiu vadino „švelniuoju milžinu“ (137)

Jungtines Valstijas drebina protestai, išprovokuoti sulaikymo metu mirusio juodaodžio likimo. 46...

Savo artimiausią partnerę Europos Sąjungoje įvardijęs Lukašenka: nepakęsime spaudimo (12)

Baltarusija pasirengusi plėsti dialogą su Šiaurės Atlando aljansu. Tai šalies prezidentas...

Patvirtinti 5 nauji koronaviruso atvejai – dalis susiję su ketvirtadienio užsikrėtusiais (54)

Penktadienį nustatyti dar penki koronaviruso atvejai, siejami su šeimos šventėmis, pranešė...

Nausėda apie skandalingus sulaikymus: galiu patikinti, kad tai tikrai dar ne pabaiga (155)

Prezidentas Gitanas Nausėda patvirtino, kad per prezidento rinkimų kampaniją Lietuvos verslo...

Po skyrybų su aktoriumi Audriumi Bružu Aistei Andrijauskaitei dar vienas smūgis – neteko bendro verslo (5)

Ne visi lietuviai atpažįsta praeityje garsų modelį ir vyrų modelių agentūros „First Face...

Atostogų dėlionė: ilgai sukauptos dienos jau greit pranyks ir kada gaunama didesnė atostoginių suma (8)

Po beveik mėnesio, liepos 1 d., baigiasi laikotarpis, kai dirbantys asmenys gali išnaudoti iki 2017...

Ir vėl fiasko: netikėtai užtrauktas stabdis gali atsiliepti miestų plėtrai (62)

Verslas Lietuvoje – ne vien svarbi ekonomikos variklio dalis. Jis aktyviai prisideda ir prie...

Prieš kai kuriuos tyrimus poliklinikose bus atliekami koronaviruso testai

Tikslingai dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19) nuo šiol bus tiriami ne tik į ligoninę planine...

|Maža didelių žinių kaina