Obuolienę nuo vaikystės labai mėgstu - su batonu ir pienu, su varške, galiausiai vieną. Jokio stebuklo ją išvirti nėra, tik kad jei pjaustyti obuolius rankomis, tai gali užtrukti tiek, kad galiausiai ir obuolienės nebesinorės. Išties, vaikystėje pakankamai esu pripjausčiusi jų, todėl dabar jau nebenoriu. Gerai, kad šiais laikais yra technika, kuri ilgus darbus padaro už mus!

750 g cukinijos - nuluptos ir be sėklų
2,5 kg obuolių - nuluptų ir be sėklų
500 g cukraus

Ilgoji darbo dalis yra nulupti obuolius ir išimti sėklaskiltes. Toliau viską sutarkavau kombainu stambiausiu trintuvu - gavosi didesni gabaliukai, nei tarkuojant burokine trintuve. Suverčiau sutarkuotus obuolius, cukinijas į didžiausią turėtą puodą, net kaupas gavosi, bet užkaitus labai greitai sukrito iki pusės buvusio tūrio.

Galima pradžioje įpilti kiek vandens, jei obuoliai kietoki. Virti bent 20 min. nuo to momento, kai pradės burbuliuoti, visai sukritus obuoliams suberti cukrų, ragauti, ar jo netrūksta - jei obuoliai rūgštoki, gali vertėti pridėti. Laikas, kiek reikės virti priklauso nuo gabaliukų dydžio, man užtruko maždaug pusvalandį. Supilstyti į iškaitintus stiklainius ir uždaryti.

Kitą kartą obuolius sutarkavau su kombainu pačia smulkiausia tarka - pamaniau, verta išmėginti ir tokį variantą - gal sukritusi ir išvirusi obuolienė bus labai vientisa, be gabaliukų. Dar neragavau, bet irgi įdomus variantas turėtų būti.

Eglė S.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją