aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Gardi obuolienė su cukinijomis
© Shutterstock nuotr.

Obuolienę nuo vaikystės labai mėgstu - su batonu ir pienu, su varške, galiausiai vieną. Jokio stebuklo ją išvirti nėra, tik kad jei pjaustyti obuolius rankomis, tai gali užtrukti tiek, kad galiausiai ir obuolienės nebesinorės. Išties, vaikystėje pakankamai esu pripjausčiusi jų, todėl dabar jau nebenoriu. Gerai, kad šiais laikais yra technika, kuri ilgus darbus padaro už mus!

750 g cukinijos - nuluptos ir be sėklų
2,5 kg obuolių - nuluptų ir be sėklų
500 g cukraus

Ilgoji darbo dalis yra nulupti obuolius ir išimti sėklaskiltes. Toliau viską sutarkavau kombainu stambiausiu trintuvu - gavosi didesni gabaliukai, nei tarkuojant burokine trintuve. Suverčiau sutarkuotus obuolius, cukinijas į didžiausią turėtą puodą, net kaupas gavosi, bet užkaitus labai greitai sukrito iki pusės buvusio tūrio.

Galima pradžioje įpilti kiek vandens, jei obuoliai kietoki. Virti bent 20 min. nuo to momento, kai pradės burbuliuoti, visai sukritus obuoliams suberti cukrų, ragauti, ar jo netrūksta - jei obuoliai rūgštoki, gali vertėti pridėti. Laikas, kiek reikės virti priklauso nuo gabaliukų dydžio, man užtruko maždaug pusvalandį. Supilstyti į iškaitintus stiklainius ir uždaryti.

Kitą kartą obuolius sutarkavau su kombainu pačia smulkiausia tarka - pamaniau, verta išmėginti ir tokį variantą - gal sukritusi ir išvirusi obuolienė bus labai vientisa, be gabaliukų. Dar neragavau, bet irgi įdomus variantas turėtų būti.

Eglė S.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Baltarusijos žiniasklaida: užteks, situacija jau ir taip nukeliavo per toli (93)

„Niekas nepasikeis. Nekris naftos kainos. Nebus šuolių akcijų biržoje. Netgi ledynai nepradės...

Po ambasadorės pasibaisėjimo kaukių kainomis, „Norfa“ atkerta: gal galite padėti nupirkti pigiau? (160)

Ina Marčiulionytė , Lietuvos ambasadorė Kinijoje, savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo...

Lig šiol neišspręsta Long Ailando serijinio žudiko byla: keli kūnai rasti be batų, kiti – dalimis (3)

Long Ailando serijinis žudikas siautėjo beveik du dešimtmečius. Per šį laiką jo aukomis tapo ne...

Lietuvius kviečia „atverti portalą“: ne, masinė meditacija neapsaugos nuo koronaviruso (87)

Žmonės medituoja, „suvienija protą, sąmonę, ištirpdo senojo pasaulio struktūras, ištrina...

Košmaras, persekiojantis euro kūrėjus, Italijoje gali virsti realybe (2)

Praėjus dviem dešimtmečiams po euro įvedimo, viena iš didžiausių jo kūrėjų baimių...

Arūnas Milašius. Ciniško verslininko užrašai – kaip dabar greitai praturtėti (61)

Vargu ar atspėsite, kas dabar labiausiai masina verslininkus ir verslius piliečius, kurie, net kai...

Gyvai / Virtuali diskoteka iš Jono Nainio namų Vol.3 - „Delfi TV“ vėl kviečia šokti su Jovani (39)

Lietuvoje įprastą gyvenimą pristabdęs karantinas dėl koronaviruso grėsmės uždarė naktinių...

Karantine įžvelgė ir privalumų: gal atsigaus braškančios santuokos

Naujasis koronavirusas Lietuvoje ir pasaulyje sukėlė nemažai sumaišties. Gyvenimas tam tikrose...

Kita karantino pusė: tokių degalų kainų vairuotojai nematė jau seniai (35)

Nors karantino metu gyventojams patariama laiką leisti namie, o transporto srautai smarkiai...

|Maža didelių žinių kaina