Pagrindui: 2 puodeliai mirkytų riešutų (graikinių, lazdyno, migdolų ar pekano), 1 puodelis šviežių datulių, vanilės ekstrakto.

Viską sumalame virtuviniu kombainu. Į torto kepimo formą įtiesiame maistinę plėvelę ir dedame gautą masę, ja išklojame formos pagrindą. Torto pagrindą galima formuoti ir lėkštėje.

Kokosinės varškės sluoksnis: 2 puodeliai mirkytų anakardžių riešutų, 1/2 - 1 puodelis šviežio kokoso drožlių, 2-3 šaukštai citrinos sulčių, pusė stiklinės ištirpinto kokoso sviesto (arba kokoso aliejaus), 2 šaukštai medaus, šiek tiek vandens.

Viską, išskyrus kokoso drožles, dedame į kokteilinę ir plakame iki vientisos kreminės masės. Jei sunkiai plakasi, įpilam šiek tiek vandens. Tačiau nereikia padauginti, nes masė sunkiau stings. Sudedame kokoso drožles, kelias sekundes dar paplakame.

Gautą „varškę" pilame ant torto pagrindo. Dedame tortą į šaldymo kamerą 2-3 valandoms, kol sustings. Torto viršų puošiame šviežiomis uogomis.

Leiskite tortui šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje (apie pusvalandį), tada jis bus dar skanesnis.

Skanaus!

Žaliavalgiškas tortas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)