Užtruksite vos kelias minutes supjaustyti reikiamus ingredientus, sumaišyti padažą ir spalvingos salotos jau ant stalo.

Prie tokių salotų labai tiktų kepta žuvis, tokia kaip lašiša, pangasija ar panaši.

2 porcijoms reikės:

6 Iceberg salotos lapų
10 slyvinių pomidoriukų
nedidelis gabalėlis fetos sūrio
6 braškės
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balto vyno acto
keleto šviežio baziliko lapelių
druskos, pipirų

Gaminimas:

Salotų lapus supjaustome, dedame į 2 lėkštes arba į dubenį.

Pomidoriukus perpjauname perpus išilgai, dedame ant salotų lapų.

Fetos sūrį supjaustome gabalėliais, išdėliojame ant salotų.

Braškes supjaustome griežinėliais, dedame ant salotų.

Alyvuogių aliejų gerai sumaišome su vyno actu, kol gausime balšvą padažą, apipilame salotas. Pagardiname druska, pipirais ir baziliko lapeliais.

Jei nemėgstate alyvuogių aliejaus ir acto padažų, tuomet galite padažą pakeisti į alyvuogių aliejaus, garstyčių ir medaus padažą, kuris taip pat labai tinka prie šių salotų.

Receptas ir foto iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)