Reikės:
2 stiklinių (apie 220 g) džiovintų figų,
¼ stiklinės cukruoto imbiero,
½ šaukštelio malto cinamono,
1 šaukšto medaus,
70 g smulkiai sukapoto juodojo (60-70 proc kakavos) šokolado.
Nutraukite ir išmeskite figų kotelius. Sudėkite į smulkintuvą figas, imbierą, cinamoną, medų ir smulkinkite apie 45 sek, kol gausite lipnią masę.
Gautą masę kabinkite arbatiniu šaukšteliu ir formuokite mažus rutuliukus. Išdėliokite ant padėklo, padengto kepimo popieriumi. Virš puodo su verdančiu vandeniu išlydykite šokoladą.
Figų rutuliukus (po vieną) merkite į šokoladą, sudėkite ant kepimo popieriaus ir palaikykite šaldytuve 15 min. Triufelius patiekite kambario temperatūros.
Skanaus!