© Aurimėlio virtuvė

Reikės:

35 g šviežių mielių;
600 g miltų;
1 kiaušinio;
2 v.š. grietinės (30 % riebumo);
200 ml natūralaus jogurto;
100 ml pieno;
1 a.š. cukraus;
druskos;
pipirų;
1 kg ėrienos kumpio;
1 didelio svogūno;
2-3 skiltelių česnako;
~100 ml sultinio.

Gamyba:

Lengvai pašildome pieną (iki 30-35°C), į jį dedame šaukštelį cukraus ir gerai išmaišome, sudedame šviežias mieles ir dar kartelį gerai viską pamaišome. Leidžiame 10-15 min pastovėti. Imame didelį dubenį, į jį supilame pieno ir mielių mišinį, dedame grietinę, pilame jogurtą, mušame kiaušinį, beriame nemažą žiupsnį druskos.

Galiausiai pamažu pilame persijotus miltus ir maišome, maišome kol taps sunku maišyti. Tada rankas patepame aliejumi ir pradedame minkyti. Minkome kol tešla tampa vientisa ir elastinga. Išminkytą tešlą dedame į dubenį jį uždengiame rankšluosčiu ir dedame šiltai pastovėti (~2 val.).

Per tą laiką pasigaminame įdarą. Susimalame ėrieną, ją pasūdome, papipiriname, dedame smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotą česnaką ir supilame sultinį. Viską labai gerai išmaišome.

Fidžinai su ėriena
© Aurimėlio virtuvė

Kai tešla pakyla ją padalijame į 20 gabaliukų, kiekvieną gabaliuką iškočiojame (turi būti apvalus lakštas). Ant lakšto dedame įdaro ir jį paskleidžiame, bet nuo krašto turi likti bent 1 cm tešlos, tada imame kitą lakštą ir uždengiame tą kuris su įdaru, užlankstome kraštus (taip kaip kibinus). Aptepame kiaušinio plakiniu. Šauname į 175°C karščio orkaitę ir kepame apie 40-45 min kol gražiai paruduoja. Labai skanu su sultiniu.

Fidžinai su ėriena
© Aurimėlio virtuvė

SKANAUS!!!

Aurimėlio virtuvė
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nemaloni staigmena emigrantams Jungtinėje Karalystėje: per vieną dieną gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis (131)

Pastaruoju metu vis dažniau nuskamba istorijos apie iš Jungtinės Karalystės (JK) deportuojamus...

Už lietuvio kariškio ištekėjusiai etiopei dėl savo laimės teko pakovoti: turi patarimų ir lietuviams (128)

Daugiau nei prieš dešimtmetį iš Etiopijos atvykusi Eskedar Maštavičienė prisimena nelengvą...

Lietuvoje pagimdė rekordiškai jauna mergaitė (658)

Šiais metais sausio mėnesį Lietuvoje naujagimio susilaukė vos 12 metų sulaukusi mergaitė. Tai...

Unikalaus žaidimo autorius: sėkmingo verslo taisyklės pasikeitė

Izraelyje gyvenantis Ronen Gafni dirbo programuotoju, vedė mokymus, su žmona augino du vaikus, bet...

Tikroji išdykėlė kratosi senojo pseudonimo ir išgyvena aukso amžių ne tik scenoje, bet ir asmeniniame gyvenime (47)

Nors pastaruoju metu Aušrinę Gerikienę televizijos ekranuose ar naujienų portaluose matome...

Bus dar šalčiau: temperatūra kris iki 26 laipsnių ir pūs negailestingi vėjai (73)

Ateinančios savaitės pirmoje pusėje sulauksime dar didesnio atšalimo – temperatūra naktį gali...

Bumblauskas: nuo to, kaip mokykloje dėstoma istorija, vaikams bloga (56)

Galiu įsivaizduoti, kad nuo tokios istorijos, kokia dėstoma mokykloje, vaikus gali ir supykinti, LRT...

Adomaitis paskelbė dvyliktuką rungtynėms su Kosovu, už brūkšnio – du veteranai rinktinė turi naują kapitoną (32)

Artėjant ketvirtosioms FIBA pasaulio čempionato atrankos rungtynėms Lietuvos krepšinio rinktinės...

Apie kino pasaulio užkulisius prabilusi Beata Tiškevič: bjauriai elgtis negali, nes rytoj bus kita (17)

Vilniaus knygų mugės metu savo pirmąją knygą ir autobiografiją „Vyvenimas“ pristatanti...

Užkalnis virš pakelės prekybcentrio: pagaliau tobulas Kaukazas (157)

Aš gyvenime nebūčiau pagalvojęs ieškoti restorano tokioje Vilniaus vietoje. Ne tik virš...