Reikės:

35 g šviežių mielių;
600 g miltų;
1 kiaušinio;
2 v.š. grietinės (30 % riebumo);
200 ml natūralaus jogurto;
100 ml pieno;
1 a.š. cukraus;
druskos;
pipirų;
1 kg ėrienos kumpio;
1 didelio svogūno;
2-3 skiltelių česnako;
~100 ml sultinio.

Gamyba:

Lengvai pašildome pieną (iki 30-35°C), į jį dedame šaukštelį cukraus ir gerai išmaišome, sudedame šviežias mieles ir dar kartelį gerai viską pamaišome. Leidžiame 10-15 min pastovėti. Imame didelį dubenį, į jį supilame pieno ir mielių mišinį, dedame grietinę, pilame jogurtą, mušame kiaušinį, beriame nemažą žiupsnį druskos.

Galiausiai pamažu pilame persijotus miltus ir maišome, maišome kol taps sunku maišyti. Tada rankas patepame aliejumi ir pradedame minkyti. Minkome kol tešla tampa vientisa ir elastinga. Išminkytą tešlą dedame į dubenį jį uždengiame rankšluosčiu ir dedame šiltai pastovėti (~2 val.).

Per tą laiką pasigaminame įdarą. Susimalame ėrieną, ją pasūdome, papipiriname, dedame smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotą česnaką ir supilame sultinį. Viską labai gerai išmaišome.
Kai tešla pakyla ją padalijame į 20 gabaliukų, kiekvieną gabaliuką iškočiojame (turi būti apvalus lakštas). Ant lakšto dedame įdaro ir jį paskleidžiame, bet nuo krašto turi likti bent 1 cm tešlos, tada imame kitą lakštą ir uždengiame tą kuris su įdaru, užlankstome kraštus (taip kaip kibinus). Aptepame kiaušinio plakiniu. Šauname į 175°C karščio orkaitę ir kepame apie 40-45 min kol gražiai paruduoja. Labai skanu su sultiniu.

SKANAUS!!!