aA
© Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:

200 g miltų
100 g šalto sviesto
2 šaukšt. grietinės
2 šaukšt. cukraus
žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

400 g varškės
200 g kondensuoto pieno su cukrumi
2 stiklinės išvirtos manų košės
2 stiklinės šviežių arba šaldytų mėlynių (gali būti bet kokios kitos uogos, uogienė arba 6-7 vidutinio dydžio obuoliai)
cukraus pagal skonį
žiupsnelio cinamono
vanilės esencijos keli lašai

Prieš gaminant:

Išvirkite manų kruopas, kurias naudosite įdaro mišiniui.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, ruošiame tešlą pyragui. Miltus, cukrų, druską suberiame į dubenį, įlašiname vanilės esenciją. Sviesto visą gabalą pavoliojame miltuose ir braukiame per burokinę tarką, vėl pavoliojame ir vėl braukiame – tol, kol visą sviestą sutarkuojame.

Ant sutarkuoto sviesto supilame grietinę kad ji pasiskirstytų masėje, tą masę šiek tiek apvoliojame miltų-cukraus mišinyje ir vėl iš naujo sutarkuojame per tarką. Galutinė masė gaunasi ingridientų mišinio trupiniai (vieni didesni, kiti mažesni).

Fantastiškas uogų ir varškės pyragas
© sanatan-dharma.lt

Nesijaudinkite, jei grietinė labai sušoko į gumbus – pyrago skonis nenukentės. Imame kepimo formą, išklojame ją kepimo popieriumi ir suberiame daugiau nei pusę trupinių. Įdedame į orkaitę ir kepame 15 min.

Tuo metu ruošiame įdarą. Varškę su kondensuotu pienu ir manų koše ištriname iki vientisos masės. Pasiruošiame uogas arba uogienę (jei naudosime obuolius, supjaustome juos skiltelėmis).

Po 15 min. ištraukiame pyragą iš orkaitės. Ant viršaus dedame varškės masę, o ant jos suberiame uogas (užtepame uogienę ar suguldome pjaustytas obuolių skilteles). Apibarstome cukrumi ir cinamonu. Galiausiai pyragą apiberiame likusiais tešlos trupiniais ir įdedame į orkaitę kepti dar 25-30 min.

Geriausia valgyti visiškai atvėsusį, nes šiltas pyragas būna skystokas.

Fantastiškas uogų ir varškės pyragas
© sanatan-dharma.lt

SKANAUS!

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Naujų mokesčių prakeiksmas kabo virš Seimo: tokių pokyčių neplanuota net per didžiausias krizes (206)

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad kitų metų biudžeto projektas bus priimtas gruodžio 10...

„Huawei“ vadovai – apie santykius su JAV ir technologijų ateitį: pamirškite 5G, prasitarė apie kuriamą 6G specialiai DELFI iš Paryžiaus (48)

5G ryšio diegimas, 6G kūrimas, klientų duomenų saugumas bei Kinijos santykių su JAV pasekmės...

Kur veda Serbijos flirtas su Rusija? (9)

Prieš porą savaičių Serbijos ministrė pirmininkė Ana Brnabic išvyko į Maskvą pasirašyti...

Rusijoje – lietuvių sambrūzdis: Kurtinaitis vadino Juškevičių nesustabdomu, Maksvyčiui trūko pergalės (1)

Po trilerio VTB lygos rungtynėse pirmadienį Maskvoje prie dviejų skirtingų Rusijos komandų vairo...

Planas „Skydas“ Vilniaus apylinkės teisme: pranešė, kad sprogs 9 val. (3)

Antradienio rytą policijai buvo pranešta, kad Vilniaus miesto apylinkės teisme padėtas sprogmuo.

Lietuvos gyventojų sveikata ilgainiui tik dar labiau blogės: profesorė įvardijo, kokios priemonės gali mus išgelbėti (50)

Jeigu žiūrėtume kelių dešimtmečių perspektyvoje, tai visa situacija tik blogėja. Fizinis...

Meghan Markle vėl atrodė kaip atstumtoji: ekspertai paaiškino, kodėl jai neliko vietos prie svarbiausių karališkosios šeimos narių (33)

Per savaitgalį vykusią Atminties dienai skirtą ceremoniją Jungtinės Karalystės karalienė...

Buvęs „Lietuvos pašto“ valdybos pirmininkas: buvome pasiryžę tęsti darbą, tačiau neišėjo susitarti su Narkevičiumi (8)

Su susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi neišėjo sutarti nė vieno dalyko dėl „Lietuvos...

Dvigubą dublį surinkęs Valančiūnas su „Grizzlies“ sugadino Parkerio pagerbimo šventę (4)

Memfio „Grizzlies“ (3-7) krepšininkai sugadino Tony Parkerio pagerbimo vakarą San Antonijuje....

Dažnas lietuvis klysta valgydamas pomelo – atsakė, kada jis gali būti net pavojingas (32)

Pomelo – vadinamas didysis greipfrutas, taip pat citrusinis vaisius, išoriškai labai panašus į...