Reikės:

10-12 porcijų:
2 labai didelės morkos
80 gr. sviesto
3 dideli kiaušiniai
sauja riešutų
sauja džiovintų vaisių
150 ml cukraus
200 ml miltų
1 a.š. sodos
1 citrina
šviežia tarkuota apelsino žievelė
šlakelis romo
100 gr. juodojo šokolado
20 ml. plakamosios grietinėlės

Morkos nulupamos, nuvalomos ir smulkiai sutarkuojamos (naudoju ne pačią smulkiausią tarką). Įberiama kiek daugiau nei pusė viso recepte nurodyto cukraus, gerai išmaišoma ir paliekama pusvalandžiui, kad morkos išleistų sultis.

Sviestas išlydomas su likusiu cukrumi. Įpilama romo ir paliekama šiek tiek atvėsti.

Į sviestą įmušami ir labai gerai išmaišomi kiaušiniai. Įmaišoma morkų masė. Galiausiai įdedama nugesintos sodos (soda užpilama šviežiomis citrinų sultimis).

Į mišinį suberiami riešutai (jei jie labai stambūs, juos reikėtų pasmulkinti), džiovinti vaisiai (taip pat geriau pasmulkinti), tarkuota citrinos ir apelsino žievelės.

Įberiami miltai ir viskas labai gerai išmaišoma, jei tešla labai skysta, įdėkite dar šiek tiek miltų. Masė turi būti labai tirštos konsistencijos košė, kuri sunkiai, bet persilietų iš indo į indą. Tada sudedamas smulkiais gabalėliais pjaustytas šokoladas (maždaug 70 gr.).

Forma, kurioje bus kepamas morkų pyragas, ištepama sviestu. Į ją perliejama masė, išlyginama. Pašaukite į orkaitę (180 laipsnių C) ir kepkite apie 40 min. gal net valandą. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką į vidų, ir jei jį ištraukus, jis nebus drėgnas nuo aplipusios tešlos, pyragas turėtų būti gatavas.

Pasigaminkite glajų. Užvirinkite grietinėlę ir sudėkite likusį smulkiai pjaustytą šokoladą bei nedidelį gabalėlį sviesto. Gerai išmaišykite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Glajus turi būti skystas, bet ne per daug, kad užpiltas ant pyrago nenuvarvėtų visas, o pasiskirstytų ant pyrago paviršiaus.

Užpilkite glajų ir leiskite pyragui atvėsti.

Skanaus Jums linki Vitalija!

Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)