Reikės:

2 kg ėrienos sprandinės,
50 g šviežio rozmarino,
1 česnako galvos,
1 svogūno,
500 ml vandens,
2 šaukštų aliejaus,
4 šaukštų apelsinų sulčių,
300 ml raudono vyno,
2 šaukštų miltų,
druskos ir pipirų.

Dubenėlyje sumaišykite aliejų su trintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų ir smulkintu rozmarinu. Iš ėrienos sprandinės padarykite poros centimetrų storio išklotinę. Abi ėrienos kepsnio puses gerai įtrinkite paruoštu aliejumi su prieskoniais ir suvyniokite kaip vyniotinį. Kepsnį suriškite siūlu. Šaldytuve palaikykite apie parą.

Kitą dieną įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Nulupkite svogūną ir supjaustykite riekelėmis. Jas sudėkite į kepimo skardą, o ant jų uždėkite išmarinuotą mėsą. Supilkite vandenį ir uždenkite kepimo indą. Dangčiu arba folija. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie dvi valandas.
Po poros valandų nuimkite dangtį ar foliją ir dar apie valandą kepkite. Kol kepsnys apskrus. Jam apskrudus išimame jį iš kepimo skardos ir suvynioję į foliją apie pusvalandį palaikykite šiltai.

Kepsnio sultis iš kepimo skardos supilkite į dubenį ir dėkite ant silpnos ugnies. Atskirame indelyje sumaišykite miltus su apelsinų sultimis ir supilkite į bendrą dubenį. Po minutės, padažui pradėjus tirštėti, įpilkite vyno ir išmaišykite. Kaitinkite padažą dar tris minutes.

Ėrienos sprandinės kepsnį patiekite šiltą su paruoštu padažu ir šviežiomis salotomis. Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!