aA
Buvau svečiuose, valgiau obuolių pyragą ir susimąsčiau: „Velnias! Obuolių gausybė, o aš dar nekepiau obuolių pyrago!“
© Shutterstock nuotr.

Man, kaip mane vadina draugė, „virtuvės menininkei“, tai – tikra nuodėmė. Pamaniau, kad nėra ko laukti, keliausiu namo kepti pyrago. Sutapimas ar ne, bet išeidama iš svečių gavau visą maišą obuolių.

Grįžau namo, apžiūrėjau, kad turiu viską, ko reikia skaniam obuolių pyragui su riešutais ir karamele. O reikia štai ko:

8 dideli šaukštai miltų;

3 kiaušiniai;

stiklinė pieno;

pusė pakelio sviesto (minkšto, atšildyto);

karamelė (Tai gali būti „Rududu“, ką aš ir naudojau, kartais tinka net irisiniai saldainiai, o galiausiai galima pakeisti ir nutela, tik rezultatas tada labiau šokoladinis);

2 stiklinės žemės riešutų, be odelės (susmulkinau juos smulkintuvu);

vienos citrinos žievelė;

cukraus pagal skonį, man užteko 3-4 šaukštų;

1 a.š. kepimo miltelių, tiek pat vanilinio cukraus ir cinamono;

Keletas lašų romo esencijos.

Kiaušinius plakiau iki vientisos masės su: sviestu, cukrumi, kepimo milteliais, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir romo esencija. Į gautą masę įpyliau stiklinę pieno, įtarkavau citrinos žievelę ir vėl viską išplakiau. Tada papildžiau žemės riešutais ir miltais – vėl plakiau. Beje, tešla turėtų išeiti panaši į bulvinių blynų tešlą pagal tirštumą, taigi geriausia miltus dėti palaipsniui ir maišyti. Man pakako 8 šaukštų miltų.

Galiausiai reikia nuplauti ir nulupti obuolius, supjaustyti juos skiltelėmis, pusę obuolių reikia sudėti į riebalais išteptą kepimo skardą, ant jų tepti „Rududu“ (arba tai ką jūs pasirinkote naudoti). Baigus tepti, reikėtų ant viršaus sudėti likusius obuolius ir užpilti tešla.

Kepti įkaitintoje orkaitėje, kaip ir daugelį obuolių pyragų, apie 200 laipsnių temperatūroje, tol kol tešla nebelips prie medinio pagaliuko.

Eglės obuolių pyragas su karamele ir riešutais
Eglės obuolių pyragas su karamele ir riešutais
© Asmeninio albumo nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (339)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (34)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (57)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (6)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (7)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (78)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (603)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (606)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (145)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...

Po žvėriško „bachūrų“ išpuolio Alytuje – dar daugiau detalių: kas iš tiesų įvyko kalėjime (128)

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius neigia, kad kaliniai žiauriai sumušė ir perpjovė...