Buvau svečiuose, valgiau obuolių pyragą ir susimąsčiau: „Velnias! Obuolių gausybė, o aš dar nekepiau obuolių pyrago!“
© Shutterstock nuotr.

Man, kaip mane vadina draugė, „virtuvės menininkei“, tai – tikra nuodėmė. Pamaniau, kad nėra ko laukti, keliausiu namo kepti pyrago. Sutapimas ar ne, bet išeidama iš svečių gavau visą maišą obuolių.

Grįžau namo, apžiūrėjau, kad turiu viską, ko reikia skaniam obuolių pyragui su riešutais ir karamele. O reikia štai ko:

8 dideli šaukštai miltų;

3 kiaušiniai;

stiklinė pieno;

pusė pakelio sviesto (minkšto, atšildyto);

karamelė (Tai gali būti „Rududu“, ką aš ir naudojau, kartais tinka net irisiniai saldainiai, o galiausiai galima pakeisti ir nutela, tik rezultatas tada labiau šokoladinis);

2 stiklinės žemės riešutų, be odelės (susmulkinau juos smulkintuvu);

vienos citrinos žievelė;

cukraus pagal skonį, man užteko 3-4 šaukštų;

1 a.š. kepimo miltelių, tiek pat vanilinio cukraus ir cinamono;

Keletas lašų romo esencijos.

Kiaušinius plakiau iki vientisos masės su: sviestu, cukrumi, kepimo milteliais, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir romo esencija. Į gautą masę įpyliau stiklinę pieno, įtarkavau citrinos žievelę ir vėl viską išplakiau. Tada papildžiau žemės riešutais ir miltais – vėl plakiau. Beje, tešla turėtų išeiti panaši į bulvinių blynų tešlą pagal tirštumą, taigi geriausia miltus dėti palaipsniui ir maišyti. Man pakako 8 šaukštų miltų.

Galiausiai reikia nuplauti ir nulupti obuolius, supjaustyti juos skiltelėmis, pusę obuolių reikia sudėti į riebalais išteptą kepimo skardą, ant jų tepti „Rududu“ (arba tai ką jūs pasirinkote naudoti). Baigus tepti, reikėtų ant viršaus sudėti likusius obuolius ir užpilti tešla.

Kepti įkaitintoje orkaitėje, kaip ir daugelį obuolių pyragų, apie 200 laipsnių temperatūroje, tol kol tešla nebelips prie medinio pagaliuko.

Eglės obuolių pyragas su karamele ir riešutais
Eglės obuolių pyragas su karamele ir riešutais
© Asmeninio albumo nuotr.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Tėvai net neįsivaizduoja, kuo gali baigtis jų atostogos su vaikais: gresia baudos (31)

Kada noriu, tada ir atostogauju – su tokiu tėvų požiūriu susiduriantys mokytojai patenka į...

Kai kurie dalykai Baltarusijoje – neįtikėtinai pigūs (11)

Nemažai alkoholį vartojančių vyrų ir moterų, daug kur rūkoma, palyginti nebrangu, o skoniai...

Nykstančios Lietuvos paradoksas: rinkimuose išryškėjo įdomi tendencija (180)

Diskusijų dėl dvigubos pilietybės įteisinimo fone išryškėjo įdomus mūsų šalies paradoksas...

Patekęs į avariją nusivylė draudimu: daugiau su jais reikalų neturėsiu (208)

Draudimo paslaugų kainos kyla kaip ant mielių, tačiau garantijų, kad ištikus bėdai žmogus...

Išskirtinė vieta pavalgyti Vilniuje: pasiūlė tai, ko dar niekas kitas neturi (28)

Legendomis apipintame Šventaragio slėnio skvere, Vilniuje, kur pro langus matyti pati Katedra,...

Sušalę vilniečiai: gatvės praeivių stilius stebina net ir žiemą

Suspaudus stingdančiam šalčiui DELFI Stilius nutarė pasižvalgyti po Vilniaus senamiestį ir...

Chirurgas perspėja, koks pilvo skausmas – pavojingiausias, ir kaip atitolinti vėžį (43)

Kiekvienais metais nustatoma apie 1600 naujų storosios žarnos vėž io atvejų ir apie 1000...

Jei bijote pasenti – teks laikytis šių taisyklių (12)

Kiekviena karta siekia išsaugoti jaunystę ir tam tikslui naudoja pačius įvairiausius metodus....

Atostogos lietuvių pamėgtame Egipte: ką veikti nenorintiems drybsoti pliaže (9)

Poilsiautojų iš Lietuvos gretose Egipto kurortai Hurgada ir Šarm aš Šeichas jau daugiau nei...

Rusijos oligarchų žaidimai – pasiruošimas naujam Kremliaus režimo etapui (19)

2017 m. gruodį Rusija minėjo Visos Rusijos nepaprastosios komisijos, geriau žinomos tiesiog kaip...