Koks Velykų stalas be mėsos kepsnių?
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

700 gramų kiaulienos sprandinės
2 skiltelių česnakų
1 žiupsnelio petražolių
1 valgomo šaukšto druskos
2 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus
1 sauja džiovintų slyvų
1 saujos džiovintų abrikosų
1 saujos jaunų dilgėlių lapelių
4 svogūnų laiškų
butelio šviesaus alaus
200 gramų rūkytos šoninės

Gaminimas:

Aliejų sumaišiau su druska, petražolėmis ir išspaustais česnakais.
Mišiniu gerai ištryniau sprandinę. Palikau sandariame indelyje parai šaltai.

Pasimarinavusią mėsą peiliu įpjoviau išilgai, kad pasidaytų "kišenė". Paeiliui dėjau slyvas, nuplikytus dilgėlių stiebelius, abrikosus ir svogūnų laiškus, kol užsipildė. Stipriai surišau virvele, kad gerai susispaustų.

Griežinėliais pjaustyta šonine apdėjau jau paruoštą kepsnį ir dar kart apvyniojau virvele. Šonine apdėta mėsa visada būna sultinga.
Taip paruoštą kepsnį kepiau 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Sumažinau kaitrą iki 190 laipsnių, užpyliau trečdalį butelio alaus ir kepiau dar 50 minučių.

Likusį alų dar 2 kartus pyliau ant mėsos. Reikia žiūrėti, kad mėsa nevirtų aluje. Turi apsemta būti tik kepsnio apačia. Kas 5 minutes apipildavau susidariusiu skysčiu, kad kepant nepradėtų svilti viršus.

SKANAUS!

Dėkojame DELFI skaitytojai Kristinai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Naujausi reitingai: vieno iš kandidatų sprendimas gali situaciją pakeisti iš esmės (43)

Naujausių prezidentinių reitingų favoritų trejetuke ekonomistas Gitanas Nausėda vis dar tvirtai...

Visiems teks apsispręsti: didesnė alga dabar ar didesnė pensija ateityje skaičiuoklė (25)

Jeigu Seimas priimtų Vyriausybės teikiamas mokesčių ir pensijų permainas, visų dirbančiųjų...

Po dramatiško finišo atsikvėpęs Šaras: dabar visa Europa žino, kad „Žalgiris“ – aukščiausias lygis specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (260)

Šarūnas Jasikevičius didžiuojasi tuo, ką Kauno „Žalgiriui“ pavyko nuveikti tiek šį...

Linksmybės „Žalgirio“ rūbinėje: daina kapitonui, vakarėlio planai ir lažybos dėl futbolo specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (8)

„Jau mačiau, kaip lietuviai moka linksmintis, todėl esu tikras, kad bus geras vakarėlis“, –...

Po „Žalgirio“ smūgio – negailestinga kritika CSKA: pasakyti du žodžius? Itoudis vėl pratrūko (85)

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tai – apmaudu ir nemalonu. Bet atsilikti 20 taškų buvo...

Ją pastebėjo Holivudas ir pati Lady Gaga: Paryžiaus man nereikia (2)

Esant mados kūrėju būti laimingam galima ir čia, tarp savų sienų. Milano ar Paryžiaus...

Orai: po lietaus plūstels vasariškas karštis (2)

Šią savaitę šalyje ir toliau išsilaikys maloniai šilti orai. Savaitei įpusėjus pradžiugs tie,...

Trileris Eurolygos finale: „Real“ nukarūnavo Eurolygos čempionus MVP – Dončičius (117)

Sekmadienio vakarą Belgrado „Štark“ arenoje vykusiame didžiajame Eurolygos finale stipriausio...

Miestiečiai brandžiame amžiuje nėrė į kaimo verslą ir nepasigailėjo (25)

Kada nors nusibelsti iš savosios Dzūkijos į kitame Lietuvos pakraštyje, Molėtų rajono Medeikių...

„Žalgirį“ geresniu už CSKA pavadinęs Jasikevičius: šitie vyrai – daugiau nei fantastiški (201)

Kauno „Žalgiris“ išgyveno Maskvos CSKA šturmą ir pirmą kartą Eurolygos istorijoje iškovojo...