aA
Lengvas ir nesudėtingas patiekalas, kai šaldytuvas ištuštėja.
Pievagrybiai, grybai
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms jums reikės:

500 g baltos duonos,
250 ml pieno,
2 svogūno galvučių,
3 valg.šaukštų sviesto,
1 kuokštelio petražolių,
3 kiaušinių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
500 g pievagrybių arba kitų grybų,
250 ml mėsos sultinio,
150 ml grietinėlės,
tarkuoto muskato riešuto,
1 valg.šaukšto miltų.

Baltą duoną supjaustykite, užpilkite šiltu pienu ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Vieną svogūną nulupkite, supjaustykite ir apkepinkite viename valg.šaukšte įkaitinto sviesto. Dalį petražolių nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su duonos mase. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir sukočiokite aštuonis kukulaičius.

Pagaminkite grybų padažą. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Likusius svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite likusiame svieste. Ten pat suberkite supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite apie penkias minutes. Supilkite mėsos sultinį, grietinėlę ir pavirinkite keletą minučių. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Sutirštinkite miltais ir suberkite likusias kapotas petražoles.

Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir penkiolika minučių virkite jame duonos kukulaičius ant silpnos ugnies. Išvirusius kukulaisčius ištraukite kiaurasamčiu ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Išdėkite į lėkštes ir apliekite grybų padažu. Galite apibarstyti petražolėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Siaubingi radiniai šokiravo turistų mėgiamos salos gyventojus: sunku suvokti (13)

Kipre iki šiol jau rasti penki kūnai, įskaitant dviejų žmonių palaikus lagaminuose, kurie buvo...

Rusijos kariuomenės vado sąlygos NATO dėl Baltijos šalių: arba mūsų pasiūlymas, arba bus blogiau (407)

Mūsų santykiai su JAV ir NATO – žemiausiame lygyje per visą istoriją. Tai pripažinęs...

Grįžęs į tėvynę emigrantas palygino, kaip gyveno Anglijoje ir kaip dabar - Lietuvoje (180)

Puikų darbą užsienyje į šeimos ir gamtos apsuptį iškeitęs Mindaugas Sragauskas grįžo į...

Kodėl kai kurie žmonės serga rečiau: priežasčių ieškoti galima prisiminus, kaip motina gimdė (27)

Prieš septynerius metus Lietuvoje buvo pasiektas didžiausias atliekamų cezario operacijų...

Po nesėkmingos „Eurovizijos“ Jurijus grįžo į Lietuvą: oro uoste sulaukė ypatingo dėmesio (62)

Nors mūsų šalies atstovui „Eurovizijoje“ šis 64-asis tarptautinis dainų konkursas baigėsi...

Rimvydas Valatka. Kas geriau – Šimonytė ar Nausėda (10 patikros stacijų)? (392)

Pusiaukelė tarp Prezidento rinkimų I ir II turo rami kaip niekada. Du trečdaliai tautos jau...

Gyvai / Eurolygos sezono kulminacija: „Anadolu Efes“ – CSKA 42:44, po II kėl. (90)

Eurolygos sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Senojo žemyno prestižiškiausio krepšinio turnyro...

Dėl dviejų žaidėjų ateities ekipoje garantuotas Urbonas: „Žalgiris“ – donoras Eurolygoje, mes – LKL Adomaičio komentaras (5)

Po pralaimėjimo svečiuose atsitiesęs Vilniaus „Rytas“ savo žiūrovų akivaizdoje Utenos...

Šiuolaikiniam žmogui vien išvydus tokius papuošalus būtų negera, bet jais besidabinusios damos savęs žiauriomis nelaikė (3)

Istorija mena nemažai ekstravagantiškų ir net provokuojančių Europos mados vingių, tačiau tai,...

Ar verta turėti meilužį, kai gyveni santuokoje? Atsakysiu jums paprastai (33)

Ar apsimoka turėti meilužį , kai esi vedęs ar ištekėjusi? Atsakysiu jums paprastai: turbūt...