100 g vaisių ir riešutų (šį kartą naudojau abrikosus, slyvas ir žemės riešutus);
100 g kviečių sėlenų;
100 g skaldytų kviečių;
100 g skaldytų rugių
400 g kvietinių miltų;
40 g saulėgrąžų;
40 g moliūgų sėklų;
60 g cukraus;
1 a.š. druskos;
250 ml raugo;
300 - 400 ml vandens (kiekis priklausys ir nuo raugo tirštumo, gali reikėti ir iki 400 ml, todėl geriausia pilti maišant ir žiūrėti, kada masė pasidarys kekso tirštumo).

Visų pirma skaldytus kviečius ir rugius užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:1 ir palaikykite valandą, tam, kad jie išbrinktų ir suminkštėtų.

Vėliau visus sausus ingredientus sumaišykite, sudėkite raugą ir po truputi pilkite vandenį, vandens kaip ir minėjau pilkite tiek kad tešla pasidarytų kekso tirštumo.

Apie 3 - 4 valgomuosius šaukštus šios tešlos (geriausiai prieš dedant vaisius ir riešutus, nes gal kitą kartą norėsite kitos duonelės) nuimkite ir dėkite į stiklainį ir į šaldytuvą (tai bus jūsų raugas kitai duonelei, kurią norėsite kepti kada nors vėliau).

Taigi kai viską sudedame, dubenį uždengiame medžiaginiu rankšluostėliu ir paliekame per naktį (man gavosi ~ 12 valandų), tam kad tešla pakiltų. Na o atsikėlus ryte ir radus puikiai pakilusią masė dėkite ją į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi ir šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 70 min.

Indrė K.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)