Šokoladinis tortas

Šokoladiniam biskvitui:

1 kiaušinio
100 g sviesto
50 g grietinės
1 arbatinio šaukštelio sodos
3 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
3 arbatiniai šaukšteliai nesaldžios kakavos miltelių

Juodojo šokolado sluoksniui:

200 g juodo šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
8 g želatinos

Pieniško šokolado sluoksniui:

200 g pieniško šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
8 g želatinos

Baltojo šokolado sluoksniui:

200 g balto šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
8 g želatinos

50 ml grietinėlės želatinai brinkinti

Šokoladiniam biskvitui: kiaušinį išplakti su cukrumi iki standžių putų. Margariną ištirpinti. Sodą dėti į grietinę ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais. Viską gerai išmaišyti, dėti į torto formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinti.
Visą želatiną užpilti 50 ml grietinėlės, išmaišyti ir palikti, kol išbrinks. Visą šokoladiniams sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti iki standžios masės ir palikti šaldytuve.

Šokolado sluoksniui: Juodąjį šokoladą sulaužyti į metalinį dubenį, dėti 50 g sviesto. Indą pastatyti virš puodo, kuriame verda vanduo. Nuolat maišyti, kol šokoladas ištirps, dėti trečdalį išbrinkintos želatinos. Išmaišyti iki vientisos masės. Gautą juodojo šokolado masę sumaišyti su trečdaliu plaktos grietinėlės ir supilti ant šokoladinio biskvito. Dėti į šaldytuvą kol sustings.
Tokia pačia tvarka paruošti pieniško šokolado, o vėliau ir baltojo šokolado sluoksnius. Sustingus paskutiniam, baltojo šokolado sluoksniui galima puošti.

Skanaus!

Varškės pyragas

Tešlai:

200 g sviesto
200 g cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
300 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2 š. šokoladinės kakavos.

Varškės įdarui:

500 g varškės
1 mažas indelis (180-200 g) grietinės
4 kiaušiniai
1 apelsino ar citrinos sultys ir žievelė (nebūtinai).
100 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
2 š. krakmolo

Pirmiausia pasiruošti tešlą: sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus maždaug ištirps (arba bent patirps nors kiek…). Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.

Varškės masei varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar blenderiu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, sulipti sultis ir gerai išmaišyti.

Kepimo skardą (manoji 23×28 cm) iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Kišti iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti. Skanaus!

Rūta Stankevičiūtė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)