aA
© Shutterstock nuotr.

Paruošimo laikas: 45 minutės,
Orkaitės temperatūra: 200 laipsnių,
Porcijos: 12,
Kaloringumas: 248 kcal / 1 porc.

Pagrindui:

1 ½ stiklinės vaisių sultimis pasaldintų javainių,
15 dietinių sviestinių sausainių,
1 š. augalinio aliejaus.

Įdarui:

3 pakeliai (po 220 g) neriebaus saldaus minkšto tepamo sūrio,
2 pakeliai (po 220 g) neriebaus avietinio jogurto,
½ stiklinės gervuogių,
½ stiklinės mėlynių,
¼ stiklinės cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
¼ stiklinės vandens,
1 pakelis (8 g) becukrės braškių skonio želatinos.

Papuošimui:

3 stiklinės šviežių arba šaldytų ir atitirpintų nesaldintų uogų mišinio.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 205 laipsnių. Apipurkškite 25 cm skersmens kepimo formą nepridegančiu kepimo skysčiu.

Pyrago pagrindui sumaišykite javainius, sausainius ir aliejų tešlos maišytuve; maišykite įjungdami ir išjungdami, iki kol mišinys pavirs trupiniais. Išberkite ir prispauskite mišinį prie kepimo formos dugno ir šonų. Kepkite 5-8 minutes, iki kol pluta taps gelsvai rudos spalvos.

Pyrago įdarui sumaišykite tepamą sūrį, jogurtą, uogas, cukrų ir vanilinį cukrų. Suplakite elektriniu mikseriu iki vientisos masės.

Išbrinkintą želatiną užpilkite vandeniu ir ištirpinkite, kaitindami ant silpnos ugnies. Šiek tiek atšaldykite. Supilkite į sūrio mišinį, papildomai plakite 2-3 minutes, kol gerai išsimaišys. Užpilkite ant pyrago pagrindo kepimo formoje; uždenkite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 24 valandas. Prieš patiekdami į stalą papuoškite pyragą uogomis.

Pastaba. Vaisių sultimis pasaldintų javainių ir dietinių sviestinių sausainių galima nusipirkti parduotuvių sveiko maisto skyriuose.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

„Revolut“ atstovas: slėpti pinigų nuo antstolių pas mus nebeišeis (23)

Lietuvoje specializuoto banko licenciją gavusio „ Revolut “ verslo plėtros vadovas Andrius...

Užkalnis. Saugokitės feisbuko, jis žagina jus kasdien (43)

Saugokite, kaip pinigus, savo dėmesį ir laiką. Gyvenimo niekas negrąžina.

Policija pardavė avarijoje sumaitotą automobilį, bet pamiršo reikšmingą detalę (86)

„Be defektų“ – toks užrašas pridėtas interneto skelbimų portale greta parduodamo „...

Skvernelis: esu priverstas rimtai svarstyti apie dalyvavimą šalies vadovo rinkimuose

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad didėjanti poliarizacija visuomenėje ir baimė, jog 2019...

Į Klaipėdos merus susiruošęs teisiamas Eligijus Masiulis tvirtina iš Grybauskaitės įspėjimų negavęs (345)

Politinės korupcijos byloje teisiamas buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis...

Jurbarkiečių Kalėdoms išpuošti namai sulaukia didžiulio dėmesio: tokios elegancijos dar reikia paieškoti (6)

Gūdžią naktį – šviesų jūra. Pasigėrėti įstabiu reginiu kasmet į Jurbarko pakraštyje...

Prieš autsaiderių testą – Ulanovo ryžtas: negalime teisintis, kad kažko trūksta specialiai Krepšinis.lt iš Stambulo (7)

Šį savaitė prieš Kalėdas Eurolygoje labai įtempta – visoms komandoms teks sužaisti po dvejas...

Šefo Ruslano Bolgovo šventinis pasiūlymas: itin gardžios vištų blauzdelės su kriaušėmis

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos mažiau nei savaitei, svečių laukiantys šeimininkai...

Viskas, ką turite žinoti apie papildomą pensijų kaupimą nuo naujų metų (41)

Nuo naujų metų pasikeitus papildomo pensijų kaupimo tvarkai gyventojai bus vėl priversti...

Ministeriją mokytojai palieka su grauduliu akyse: to nepamiršime iki mirties papildyta (385)

„Džiaugiamės, kad pagaliau mokytojus išgirdo, įsiklausė ir pradėjo spręsti problemas“, –...