Paruošimo laikas: 45 minutės,
Orkaitės temperatūra: 200 laipsnių,
Porcijos: 12,
Kaloringumas: 248 kcal / 1 porc.

Pagrindui:

1 ½ stiklinės vaisių sultimis pasaldintų javainių,
15 dietinių sviestinių sausainių,
1 š. augalinio aliejaus.

Įdarui:

3 pakeliai (po 220 g) neriebaus saldaus minkšto tepamo sūrio,
2 pakeliai (po 220 g) neriebaus avietinio jogurto,
½ stiklinės gervuogių,
½ stiklinės mėlynių,
¼ stiklinės cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
¼ stiklinės vandens,
1 pakelis (8 g) becukrės braškių skonio želatinos.

Papuošimui:

3 stiklinės šviežių arba šaldytų ir atitirpintų nesaldintų uogų mišinio.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 205 laipsnių. Apipurkškite 25 cm skersmens kepimo formą nepridegančiu kepimo skysčiu.

Pyrago pagrindui sumaišykite javainius, sausainius ir aliejų tešlos maišytuve; maišykite įjungdami ir išjungdami, iki kol mišinys pavirs trupiniais. Išberkite ir prispauskite mišinį prie kepimo formos dugno ir šonų. Kepkite 5-8 minutes, iki kol pluta taps gelsvai rudos spalvos.

Pyrago įdarui sumaišykite tepamą sūrį, jogurtą, uogas, cukrų ir vanilinį cukrų. Suplakite elektriniu mikseriu iki vientisos masės.

Išbrinkintą želatiną užpilkite vandeniu ir ištirpinkite, kaitindami ant silpnos ugnies. Šiek tiek atšaldykite. Supilkite į sūrio mišinį, papildomai plakite 2-3 minutes, kol gerai išsimaišys. Užpilkite ant pyrago pagrindo kepimo formoje; uždenkite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 24 valandas. Prieš patiekdami į stalą papuoškite pyragą uogomis.

Pastaba. Vaisių sultimis pasaldintų javainių ir dietinių sviestinių sausainių galima nusipirkti parduotuvių sveiko maisto skyriuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)