Produktai:
Morenginiams lakštams:
4 baltymų
1 puodelio cukraus
2/3 stiklinės skaldytų mėgiamų riešutų
1/3 a.š citrinos rūgšties
žiupsnelis vyno akmens (jei turite)
Kremui:
300 ml plakamosios grietinėlės
1 v.š. cukraus
300 g juodojo šokolado
1 puodelio skaldytų mėgstamų riešutų
Kaip gaminti:
Lakštai:
1. Baltymus mažu greičiu plakame, kol suputos. Supilame citrinos rūgštį, 2 šaukštus cukraus, padidiname greitį ir plakame toliau. Kitus 2 v.š. cukraus beriame tik tada, kai pirmasis subertas cukrus bus visiškai išsiplakęs. Taip porcijomis suberiame ir išplakame visą cukrų. Pabaigoje įkrečiame žiupsnį vyno akmens. Atsargiai įmaišome riešutus.
2. Ant popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius dydžio 13x25cm (galite formą keisti pagal savo norus). Užtepkite baltymus ant stačiakampių ir kepkite orkaitėje lakštus tik po vieną skardą. Kepame 120 laipsnių temperatūroje apie 1.5-2 val., kol švelniai parus. Morengų lakštas bus iškepęs tada, kai popierius lengvai nusiima nuo morengo.
3. Atvėsinkite ir nuimkite popierių.
Kremas:
1. Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės. 50 g pasiliekame torto papuošimui.
2. Šokoladą truputį atvėsiname ir teptuku aptepame lakštus iš vienos pusės.
3. Lakštus dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Tuomet iš kitos pusės aptepame vėl šokoladu, bet tik 3 lakštus. Vėl dedame į šaldytuvą.
5. Ketvirtoji, neaptepta pusė- bus apatinis torto lakštas.
6. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo.
7. Dedame į tortinę lakštą, neapteptąja puse į apačią. Ant jo tepame dalį grietinėlės. Dedame naują lakštą. Vėl tepame grietinėlę. Taip susluoksniuojame visus lakštus. Paskutine grietinėlės dalimi aptepame visą tortą. Suberiame riešutus ir sulaistome pasiliktu šokoladu.
Skanaus!
*************
Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!