Produktai:

Morenginiams lakštams:

4 baltymų
1 puodelio cukraus
2/3 stiklinės skaldytų mėgiamų riešutų
1/3 a.š citrinos rūgšties
žiupsnelis vyno akmens (jei turite)

Kremui:

300 ml plakamosios grietinėlės
1 v.š. cukraus
300 g juodojo šokolado
1 puodelio skaldytų mėgstamų riešutų

Kaip gaminti:

Lakštai:

1. Baltymus mažu greičiu plakame, kol suputos. Supilame citrinos rūgštį, 2 šaukštus cukraus, padidiname greitį ir plakame toliau. Kitus 2 v.š. cukraus beriame tik tada, kai pirmasis subertas cukrus bus visiškai išsiplakęs. Taip porcijomis suberiame ir išplakame visą cukrų. Pabaigoje įkrečiame žiupsnį vyno akmens. Atsargiai įmaišome riešutus.

2. Ant popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius dydžio 13x25cm (galite formą keisti pagal savo norus). Užtepkite baltymus ant stačiakampių ir kepkite orkaitėje lakštus tik po vieną skardą. Kepame 120 laipsnių temperatūroje apie 1.5-2 val., kol švelniai parus. Morengų lakštas bus iškepęs tada, kai popierius lengvai nusiima nuo morengo.

3. Atvėsinkite ir nuimkite popierių.

Kremas:

1. Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės. 50 g pasiliekame torto papuošimui.

2. Šokoladą truputį atvėsiname ir teptuku aptepame lakštus iš vienos pusės.

3. Lakštus dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Tuomet iš kitos pusės aptepame vėl šokoladu, bet tik 3 lakštus. Vėl dedame į šaldytuvą.

5. Ketvirtoji, neaptepta pusė- bus apatinis torto lakštas.

6. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo.

7. Dedame į tortinę lakštą, neapteptąja puse į apačią. Ant jo tepame dalį grietinėlės. Dedame naują lakštą. Vėl tepame grietinėlę. Taip susluoksniuojame visus lakštus. Paskutine grietinėlės dalimi aptepame visą tortą. Suberiame riešutus ir sulaistome pasiliktu šokoladu.

Skanaus!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)