aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Skanėstas mano Valentinui“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Recepto autorė

Reikės:

800 g grietinės,
150 g cukraus,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 pakelis (90 g) apelsinų želė,
1 pakelis (90 g) mėlynių želė,
3 šaukšteliai želatinos,
1 šaukštelis kakavos,
300 ml karšto vandens.

Želė supilame į du skirtingus indelius, užpilame ant kiekvienos želė po 150 ml karšto vandens. Išmaišome iki visiško ištirpimo.

Želatiną užpilame 100 ml vandens ir išbrinkiname.

Į grietinę beriame cukrų ir išmaišome, suberiame vanilinį cukrų ir plakame iki purumo. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti dar cukraus.

Išplakta grietinę padalinkite į dvi lygias dalis. Supilkite išbrinkintą ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną. Išplakite gerai. Padalinkite vėl į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberkite kakavą ir gerai išmaišykite, kol susijungs visos dalys. Galite ir pakaitinti vandens vonelėje. Pilame kakavinę masę į stiklinaites ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Kai kakavinė dalis sustings, pilkite ant viršaus grietinę su želatina, kurią buvote atidėję. Jei ji labai sutvirtėjo, vėl pašildykite vandens vonelėje, kad truputį suskystėtu. Supilame ant kakavinės dalies ir dedame į šaldytuvą stingti.

Kitą grietinės dalį, kurią pirma padalinome ir nemaišėme su želatina vėl padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį supilame ištirpintą ir pradėjusią stingti apelsininę žele, o į kitą – mėlynių žele. Jei reikia,pašildykite vandens vonelėje. Pilame ant balto sluoksnio apelsininį sluoksnį ir sustingdome, tada pilame ant viršaus mėlynių sluoksnį. Dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol viskas sustings ir galėsim ragauti.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Norvegijos viešumo eksperimentas: kolegų ir kaimynų atlyginimus galima sužinoti kelių mygtukų paspaudimu (18)

Visiškas skaidrumas: norvegams jis toks pat natūralus, kaip kvėpavimas. Iki tokio lygio, kad...

Miške užaugusi ir gripu neserganti žolininkė – apie išskirtinį tik per delčią daromą tepalą ir augalų vartojimo klaidas (1)

Su Aleksandra Stasytiene susitikome jos namuose Utenoje. Tuomet Lietuvą dar lepino šiluma, tad...

Orai: šaltis tuoj atlėgs (5)

Šiandien Lietuvos orus lems vakarinis arktinio anticiklono pakraštys. Po šalčiausios šio mėnesio...

Pakeliui į UFC: Lietuvos kovotojas įspūdingai apgynė „Cage Warriors“ čempiono diržą vaizdo įrašas (6)

Lietuvos kovotojas Modestas Bukauskas apgynė „Cage Warriors“ pasaulio čempiono diržą....

Kaune laukiama kasmetinio mūšio su sniegu ir ledu (75)

Sinoptikams prognozuojant šalto oro bangą ir žiemos pradžią, Kauno gatves prižiūrinti, miesto...

Genialus matematikas ir tamsioji jo talento pusė (79)

Šis mokslininkas pirmasis pasaulyje buvo įvertintas ir Nobelio, ir Abelio premijomis. Jis – matyt,...

Giminaičiams skirtame socialiniame būste gyvenanti Kručinskienė nenusileidžia: kas čia nelegalaus? (600)

Neseniai apie dalyvavimą Seimo rinkimuose pranešusią kaunietę Eglę Kručinskienę aplankę Kauno...

Lietuvoje skrandžio vėžiu serga net 30-mečiai: gydytojas išvardijo simptomus, į kuriuos privalu atkreipti dėmesį (36)

Šiemet jauniausiam Nacionaliniame vėžio institute (NVI) gydytam skrandžio vėžio pacientui...

Psichologai atsakė, kam gyventi seksis sunkiau: mamyčių ar tėvelių dukrelėms (24)

Psichologai Genovaitė Petronienė ir Andrius Jančiauskas Žinių radijo laidoje „Apie tave“...

Niūri CSKA viešnagė Ispanijoje: čempionus įveikė ir „Real“ (2)

Eurolygos sunkiasvorių susidūrime Madrido „Real“ namuose priėmė Maskvos CSKA ekipą, kuri...