Nemokamos degustacijos metu dalyviams teko pasitelkti savo nosies, akių, liežuvio ir skonio receptorius, kurių pagalba galėjo susipažinti su įvairiais aromatais ir visapusiškai įvertinti ragaujamą kavą.

Kavos mėgėjus su įvairių regionų skoniais ir aromatais supažindino „Vero Coffee House“ vadovas Darius Vėželis.

Pietų ir Centrinės Amerikos aromatai

Klasikinė kolumbiška kava, kartu su aukštesnės rūšies kava iš Peru pasižymi saldžia rūgštele ir stipriu karameliniu saldumu, jaučiamas žemės riešutų skonis. Centrinės Amerikos šalyse pagaminamoje kavoje aptinkama rudojo cukraus saldumo požymių, pereinančių į švelnaus šokoladinio ar sluoksniuotos tešlos su plutele sviestinį aromatą. Persipina vaisinis, švelnus kakavos ir prieskoninis aromatai, dominuoja švelni rūgštelė. Šio regiono kava turi bene labiausiai subalansuotą aromatą.

Afrika

Natūraliai apdirbtos etiopiškos kavos pupelės taip pat pasižymi sodriu saldžiųjų uogų, dažniausiai mėlynių ar braškių, aromatu. Drėgnuoju apdirbimo metodu paruoštos kavos pupelės vainikuojasi jazminų arba citrinžolių aromatu, gomuryje jaučiasi sausumas ir lengvumas.

Indonezija

Indonezija pasižymi rūšių įvairove. Čia brandinamos kavos aromate stipriai jaučiamas klimatas ir apdirbimo technologijų specifikacijos. Kava iš Sumatros regiono dėl gamtinių aplinkybių ir apdirbimo metodų dažniausiai vainikuojama labai stipriu skrudinimu ir dėl to joje atsiskleidžia dūminis skonis. Kitos Indonezijos kavos pasižymi stipriu grybų ar žoliniu aromatais ir ilgai gomuryje išliekančiu nesaldintos kakavos skoniu.

„Sumatroje brandinamos kavos gurmanus padalina į dvi stovyklas: vieniems ji atsiduria tarp mėgiamiausių kavų, kiti negali jos pakęsti, tačiau abejingų šiai kavai nelieka“, – pasakoja įmonės vadovas Aurimas Vainauskas.

Kaune vyko jau trečioji nemokama „Kavos draugo“ degustacija Lietuvoje. Prieš tai su besiskleidžiančia kavos kultūra buvo supažindinti Klaipėdos ir Vilniaus miestų gyventojai. Šiais metais kavos degustacijos toliau bus organizuojamos Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje bei Suomijoje. Antroje metų pusėje, nemokamų kavos degustacijų vėl sulauks Lietuvos miestų gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)