Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“.
© Shutterstock nuotr.

Ši uogienė ne mano autorystės, bet mano pernykštis atradimas. Recepto autorė gyvena Interneto platybėse (Elladkin). Tai itališkas produktas iš Kalabrijos regiono. Aš ją pavadinau tiesiog „Čiliukų uogiene“. Tikrasis pavadinimas-Marmelatta di peperoni.

O Čia recepto „laisvas vertimas“:

Produktai:

1300gr raudonų didelių saldžiųjų pipirų(paprikų)
18 vnt. aitriųjų raudonų pipiriukų
13 prinokusių kietų vidutinio dydžio obuolių
1300 gr cukraus
50 ml balto vyno acto
1 žvaigždinio anyžiaus "žvaigždutė"
maždaug 8 kalendros"žirneliai"
3-4 kvapieji pipirai

Gaminam:

Pirma diena. Obuolius nuplauti, nulupti, išsėklinti ir gana smulkiai supjaustyti. Saldžiuosius pipirus išsėklinti ir taip pat supjaustyti. Supjaustyti aitriąją papriką (sėklikes išimti ar ne - skonio ir pomėgio stiprumui reikalas). Viską sudėti į patogų puodą ir užpilti cukrumi.
Paliekam iki kitos dienos pietų.

Antra diena. Atsirado skysčio. Puodą statom ant viryklės, užverdam ant lėtos ugnies ir verdam maždaug 40 min. Išjungiam. Smulkintuvu susmulkinam į vienalytę masę. Vėl statom ant viryklės. Sudedam žvaigždinį anyžių, kvapiuosius pipirus ir kalendrą. Viską paverdam 15 min. Įpilam vyno actą ir dar paverdam apie 5 min. Išimam žvaigždutę lauk ir paliekam iki kitos dienos.

Trečia diena. Uogienę užvirt ir išpilstyt į sterilius stiklainius. Viskas!

Terlionės nemažai, bet rezultatas to vertas. Ką vaišinau - visi aikčiojo.

Kažkas vartojo su fermentiniu sūriu ir vynu, kažkas pusryčiams skanavo su varške, o aš mėgavaus ir mėgaujuos su baltu lietuvišku varškės sūriu... Mmmmmmmmm...

Danutė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nuo kitų metų pradžios gausite didesnį atlyginimą? Neskubėkite džiaugtis – piniginę paplonins papildomos sąlygos* (180)

Nuo kitų metų pradžios gausime didesnius atlyginimus – tokia džiugi žinia sklandė viešojoje...

Gražuolis grafas, pradėjęs Palangos pramogų erą: širdžių daužytojas, vaikų auklėms kėlęs ypatingus reikalavimus (39)

Juozapas Tiškevičius – grafas , sukūręs Palangos, kaip pramoginio kurorto, veidą. Nutiestas...

Mamos pagalbos šauksmas: į darželį vaikus priėmė, bet jo dar net nepradėjo statyti

DELFI redakciją pasiekė pasipiktinusios vilnietės Olgos laiškas, kuriame ji skundžiasi, jog per...

Šįkart situacija dėl Turkijos gali susiklostyti visai kitaip, analitikai perspėja: mums tai nepatiks (35)

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ne kartą įrodė, kad verčiamas aplinkybių...

„Maxima“ atidaro dvi išparduotuves (56)

Prekybos tinklas „ Maxima “ praneša ketvirtadienį atidarantis išparduotuves Kaune ir Klaipėdoje.

Didžiuosiuose prekybos centruose ir vaistinėse – patikrinimai dėl lojalumo kortelių (31)

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija ketvirtadienį pradėjo tikrinti didžiuosius maisto, namų...

Vilniaus stoties rajonas pasikeis neatpažįstamai (51)

Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo teritorijos, esančios tarp Panerių, Geležinkelio, Stoties...

Nėščiosios pilvą parai išbandęs Žygimantas Gečas: iki tol maniau, kad jos tik naudojasi savo padėtimi (40)

Praėjusią savaitę sūnaus Žako susilaukę dainininkai Anžela ir Žygimantas Gečai gyvena...

Įspūdžiai po atostogų Lenkijoje: Lietuvai yra ko pasimokyti iš kaimynų, ten net girtuokliai padorūs (21)

Kelionė į Gdanską iš Klaipėdos, deja, tik aplinkui. Mus ji vedė pro Vilnių. Norėjosi...

„StiliuSOS“ išnarpliojo Victorios Beckham garderobą: yra ko pasimokyti kiekvienai (13)

Victoria Beckham – viena didžiausių šių dienų stiliaus deivių, kuri ne tik diktuoja gatvės...