aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“.
© Shutterstock nuotr.

Ši uogienė ne mano autorystės, bet mano pernykštis atradimas. Recepto autorė gyvena Interneto platybėse (Elladkin). Tai itališkas produktas iš Kalabrijos regiono. Aš ją pavadinau tiesiog „Čiliukų uogiene“. Tikrasis pavadinimas-Marmelatta di peperoni.

O Čia recepto „laisvas vertimas“:

Produktai:

1300gr raudonų didelių saldžiųjų pipirų(paprikų)
18 vnt. aitriųjų raudonų pipiriukų
13 prinokusių kietų vidutinio dydžio obuolių
1300 gr cukraus
50 ml balto vyno acto
1 žvaigždinio anyžiaus "žvaigždutė"
maždaug 8 kalendros"žirneliai"
3-4 kvapieji pipirai

Gaminam:

Pirma diena. Obuolius nuplauti, nulupti, išsėklinti ir gana smulkiai supjaustyti. Saldžiuosius pipirus išsėklinti ir taip pat supjaustyti. Supjaustyti aitriąją papriką (sėklikes išimti ar ne - skonio ir pomėgio stiprumui reikalas). Viską sudėti į patogų puodą ir užpilti cukrumi.
Paliekam iki kitos dienos pietų.

Antra diena. Atsirado skysčio. Puodą statom ant viryklės, užverdam ant lėtos ugnies ir verdam maždaug 40 min. Išjungiam. Smulkintuvu susmulkinam į vienalytę masę. Vėl statom ant viryklės. Sudedam žvaigždinį anyžių, kvapiuosius pipirus ir kalendrą. Viską paverdam 15 min. Įpilam vyno actą ir dar paverdam apie 5 min. Išimam žvaigždutę lauk ir paliekam iki kitos dienos.

Trečia diena. Uogienę užvirt ir išpilstyt į sterilius stiklainius. Viskas!

Terlionės nemažai, bet rezultatas to vertas. Ką vaišinau - visi aikčiojo.

Kažkas vartojo su fermentiniu sūriu ir vynu, kažkas pusryčiams skanavo su varške, o aš mėgavaus ir mėgaujuos su baltu lietuvišku varškės sūriu... Mmmmmmmmm...

Danutė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Šapoka tiki, kad Kalėdų dvasia padės rasti sutarimą dėl biudžeto (225)

Rytoj Seimas žada galutinai apsispręsti dėl kitų metų valstybės biudžeto . Ar tikrai gyvenimas...

LKL teisėjų galva – apie peštynes Kaune ir Šaro veiksmus jose, skandalą Pasvalyje bei galimas sankcijas laida „Krepšinio zona“ (67)

Pastarosios dienos Lietuvos krepšinyje buvo tokios karštos ir aistringos, kad suvaldyti aikštėse...

Puidoko pataisoms – rimtos teisinės kliūtys: prasmę grindžia atimtų vaikų istorijomis (473)

Parlamentaro Mindaugo Puidoko ir jo kolegų pateiktoms pataisoms dėl smurto prieš vaikus sampratos...

Sinoptikas perspėja: antradienį – pavojingiausi reiškiniai (1)

Nuo antradienio sulauksime šiokių tokių orų permainų – naktį daug kur pašals, bus slidu,...

Statkevičiui nepatiko Julijos Janus kritika, tad šis rėžė atgal: stora esi, bulvės veidu ir kugelio smegenim (976)

Šeštadienio vakarą mados kūrėja Julija Janus išreiškė savo nuomonę apie lapkričio mėnesį...

Andrius Tapinas. Spjausit mokytojams į akis? Nesistebėkit, jei bus atsakymas (1754)

„Išėjo ne tiek ir daug žmonių “ – viešai sako premjeras Saulius Skvernelis .

Paskelbti apdovanojimų M.A.M.A 2018 nominantai: įvertintas ir pasaulinę šlovę pelnęs lietuvis hito „In My Mind“ autorius (61)

Pirmadienio vakarą sostinėje žinomi šalies atlikėjai, muzikos prodiuseriai, vadybininkai ir...

Vaivos Budraitytės 2019 metų horoskopas Ugnies ženklams (24)

2019 metai – jau ne už kalnų. Pats metas sužinoti, kas mūsų laukia. Garsi astrologė ir...

Sinoptikai žada tikrą žiemą: Lietuvą užgrius sniegas ir šaltis (137)

Antradienio dieną bus debesuota su pragiedruliais. Kritulių nedaug ir tik vietomis, didžiausia...

Kraupus Rusijos maniako liudijimas: nužudęs dukros mokytoją, davė pinigų laidotuvėms (14)

Buvusį Rusijos policininką, jau atliekantį laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už 22...