aA
Blynelius galite kepti iš įvairių mėgstamų daržovių. Svarbiausia nepamiršti būtinų sudėtinių dalių - plakto kiaušinio ir miltų, antraip blyneliai nepavyks.
Daržovių blyneliai
© Shutterstock nuotr.

4 porcijoms Jums reikės (vienoje porcijoje – 320 kalorijų):

· 200 gramų konservuotų kukurūzų
· 1 saldžiosios paprikos
· 2 kiaušinių
· 6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 150 gramų miltų
· 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
· 70 gramų špinatų
· 2 skiltelių česnako
· 30 gramų svogūnų laiškų
· 1 šaukšto apelsinų sulčių
· Maltų juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį

Gaminimas:

1) Konservuotus kukurūzus nusausinkite. Papriką nuplaukite, išpjaukite sėklytes, minkštimą susmulkinkite. Kiaušinius išplakite įpylusios šaukštą alyvuogių aliejaus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sumaišykite su kiaušiniais. Tuomet į masę sudėkite konservuotus kukurūzus, smulkiai supjaustytą papriką, pagardinkite druska bei pipirais.

2) Iš gautos masės formuokite blynelius ir kepkite 3 šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus.

3) Špinatus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite ir suplėšykite. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite, taip pat padarykite ir su svogūno laiškais. Viską sumaišykite.

4) Salotų padažui apelsinų sultis sumaišykite su likusiu aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Daržovių blynelius sudėkite ant salotų. Greta patiekite padažą.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nemaloni staigmena: išsipirko stovėjimo vietą, tačiau šalia išdygo neįgaliojo ženklas

2 tūkst. Eur – tiek vilnietė Sigita sakė mokėjusi už vieną automobilių aikštelės vietą,...

Ekspertas apie griežtą bausmę: tai ženklas visiems rusams – juos paaukos nė nemirktelėję (191)

Net ketverių metų draudimas rungtyniauti po savo šalies vėliava ir organizuoti svarbiausias sporto...

Druskininkų reabilitacijos centro darbuotojai papasakojo, kas vyksta už klientų akių: taip yra visoje Lietuvoje (217)

„Paslaugos ir rūpestis, kurį gavau, buvo išskirtiniai; Nuostabi vieta atsigauti po operacijos;...

Vilniaus Kalėdų eglė ir toliau skina laurus: gražiausių eglučių sąraše aplenkė visas Europos sostines (1)

Pagrindiniuose Europos miestuose jau laukiama švenčių . Juose jau stovi kalėdiniai medžiai,...

Plastikos chirurgas rėžė: dabar nusisiurbti riebalus – pigiau nei įsigyti naują telefoną (17)

Pastaruoju metu visuomenė sparčiai seka sveiko kūno, tinkamos gyvensenos ir mitybos tendencijomis,...

Vitalijaus Cololo laidotuvėse buvusio Artūro Orlausko neapleidžia viena mintis (87)

Pastaruoju metu humoro pasaulį sukrėtė ne viena mirtis. Neseniai palaidotas Vitalijus Cololo ,...

Ušackas prisimena darbą su Grybauskaite: vadybine prasme tai labai nemokšiška ir netinkama (488)

Maždaug pusmetį šalies vadovės poste praleidusi Dalia Grybauskaitė , 2010 metų sausį...

Atliekų tvarkytojai susidūrė su keistu deficitu (20)

Keičiantis klimatui kasdien vis aktualesnis tampantis atliekų rūšiavimas, regis, virto problema,...

Žiema sode: laikas ruoštis pavasariui (6)

Kai už lango baigiasi tamsusis gruodis, širdį šildo prisiminimai apie žydintį sodą.

Konservatoriai džiūgauja: prie jų jungiasi ne „zadanijų“ ministrai (178)

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) atstovė Rasa Baškienė...