aA
Jau trečią kartą kepu šį pyragą. O tai nėra normalu. Labai retai kartoju tą patį receptą, vis ieškau ko nors naujo ir nebandyto.
Daivos firminis obuolių pyragas
© Recepto autorės nuotr.

Na, bet šis pyragas man taip patiko, kad iš tų trijų kartų kepiau pyragus iš trigubos normos. Taip taip, nesuklydau rašydamas, trigubos. Ir visi kas jo ragavo, vis dar prašė. Tad dalinuosi savo skanaus pyrago paslaptimi.

PRODUKTAI:

(1 pyrago formai 26 cm skersmens)

4-5 didelių obuolių
140 ml aliejaus
125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau)
2 šaukštelių naminio vanilinio cukraus
2 kiaušinių
190 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
cinamono. cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui.

GAMINIMAS:

Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Šiandien kai kepiau, tai net nemerkiau, ir viskas ten gerai man gavosi su obuoliais.

Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu mikseriu.

Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų „dryžuotos“. Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.

Kepti iki 180–200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje.

Jei kepate vienu metu kelias skardas, geriausias variantas įjungti orapūtę. Jei tokios neturite, teks skardas kaitalioti vietomis, kad vienodai iškeptų.

Beje, iš šios tešlos iškepiau ir keksiukus su obuolių gabaliukais. Labai šaunu. Tik man, tiesa pasakius, prisvilo, nes užsisvajojau ir per ilgai orkaitėje laikiau

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Vilniuje neutralizuotas 100 kg sprogmuo: buvo evakuoti aplinkiniai namai, prekybos centras „Panorama“ papildyta 23:33 val.  (262)

Ketvirtadienio rytą statybininkų atkasta aviacinė bomba kelia didžiulį pavojų. Ketvirtadienio...

Rusijos baruose lietuviams parsidavinėjančios studentės pyksta, kai jas vadina prostitutėmis (283)

„Sumokėk 1500 rublių (21 Eur) – praleisiu su tavimi naktį“, - Sankt Peterburgo naktiniuose...

Politiniu turizmu kaltinamas Narkevičius: nesigilinau į organizacinius niuansus (126)

Vos tris mėnesius pareigas einantis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius viešai...

Šilumos banga džiugins ir savaitgalį: vėl kėsinsis į daugiamečius rekordus (6)

Šiandien per Lietuvą lėtai slinks šiltasis atmosferos frontas. Visame krašte bus debesuota,...

Buvęs aplinkos ministras šokiruotas: jei kalbame, kad išsigims gyvūnai, tai kas bus žmonėms (90)

„Ši problema tikrai nėra vien Alytaus. Nepaprastoji situacija, mano nuomone, turėjo būti...

Bestuburė Lietuvos rinktinė – vėl po Ronaldo kojomis: sumindyta dar nepadoriau nei Vilniuje (377)

Ketvirtadienio vakarą Algarvės stadione vykusiose atrankos į 2020-ųjų Europos futbolo...

Naujas ir itin efektyvus protestuotojų ginklas: lazeriais neutralizuoja dronus ir veidų atpažinimo sistemą apakina policijos sraigtasparnius (42)

Technologijos tapo esminiu Honkongo protestų elementu. Pasitelkiamos įvairiausios priemonės:...

Gimtadienio laukianti Jocytė: visi sako, kad aš – dar visai vaikas, tai gal dabar subręsiu (18)

Pirmose Europos čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos moterų rinktinė užtikrintai įveikė...

Direktorius darbuotojus nustebino 70 tūkst. dolerių minimaliu metiniu atlyginimu (50)

Danas Price‘as – vadovas, kuris sugeba nustebinti. 35-erių metų kreditinių kortelių apdorojimo...

Pačios keisčiausios priežastys, dėl kurių poros atsisako sekso (13)

„Tuomet jie iškėlė vestuves ir gyveno ilgai bei laimingai…“ – mintyse ataidi tiek pasakose...