Jums reikės (pyrago pagrindui):

· 100 gramų migdolų be odelių
· 100 gramų kvietinių miltų
· 50 gramų cukraus pudros
· 5 gramų druskos
· 4 valgomųjų šaukštų nesūdyto sviesto, supjaustyto nedideliais gabalėliais

Įdarui:

· 200 gramų cukraus
· 50 gramų kvietinių miltų
· 1 citrinos
· 2 žaliųjų citrinų
· 2 didelių kiaušinių

Papuošimui:

· Vienos citrinos ir vienos žaliosios citrinos, saujos smulkintų migdolų.

Gaminimas:

1) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, sviestu ištepkite kepimo formą žemais krašteliais.

2) Pasigaminkite tešlą. Migdolus susmulkinkite trintuvu. Į indą prie migdolų sudėkite miltus, cukraus pudrą, druską ir viską labai gerai išmaišykite.

3) Į mišinį sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

4) Tešla išklokite kepimo skardą.

5) Kepkite maždaug 20-25 minutes, kol tešla taps auksaspalvė.

6) Pasigaminkite kremą. Sumaišykite cukrų, miltus, du šaukštus tarkuotos citrinos žievelės ir šaukštą tarkuotos žaliosios citrinos žievelės.

7) Išspauskite vienos citrinos ir dviejų žaliųjų citrinų sultis, supilkite į kremo masę, įmuškite du kiaušinius ir viską labai gerai išmaišykite.

8) Iš orkaitės ištraukite pyrago pagrindą ir tolygiai aptepkite jo viršų citrininių kremu. Kepkite dar maždaug 30 minučių.

9) Iškepusiam pyrago pagrindui, padengtam kremu, leiskite visiškai ataušti. Tuomet jį aštriu peiliu supjaustykite į 16 gabaliukų, kiekvieną gabaliuką papuoškite citrinos ir žaliosios citrinos riekelėmis, pabarstykite migdolais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)