8 – 10 porcijų

Produktai:

175 gramai sviesto,
175 gramai cukraus,
4 kiaušiniai,
3 citrinos,
125 gramai miltų,
50 gramų migdolų (sukapoti),
75 gramai gabalinio cukraus.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Citrinas nuplaukite, nusausinkite. Nutarkuokite dviejų citrinų žievelę, iš pusės citrinos išspauskite sultis.

2. Sumaišykite sviestą su cukrumi, plaktuvu išplakite iki vientiso masės. Plakdami įmuškite kiaušinius, suberkite dviejų citrinų žieveles, supilkite pusės citrinos sultis.

3. Sumaišykite miltus su migdolais, tada sumaišykite su sviesto mase. Tešlą sudėkite į formą, kepkite 40 – 50 min.

4. Keksą išimkite iš orkaitės, tegu 10 min. pravėsta. Paskui išimkite iš formos į indą, kad galutinai atvėstų.

5. Keksui sumirkyti sutarkuokite trečios citrinos žievelę, išspauskite iš likusių citrinų sultis, sumaišykite su gabaliniu cukrumi ir palikite 5 min. Paskui šaukšteliu suskaldykite cukraus gabalėlius.

6. Apšlakstykite keksą citrinos sultimis su žievele ir cukrumi. Palikite pastovėti 10 min., o tuomet jau galite valgyti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją