Produktai:

4 – 5 salotų lapai,
50 g parmezano,
100 g baltos duonos,
200 g sojos sūrio.

Padažui:

2 ančiuvių filė,
1 virto kiaušinio trynys,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai garstyčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas raudonojo vyno,
1/2 citrinos sultys,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti:

1. Padažui sutrinkite šakute kiaušinio trynį su garstyčiomis, tada įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Česnako skilteles smulkiai supjaustykite, ančiuvių filė sutrinkite iki košelės konsistencijos. Česnakus ir ančiuvių masę sumaišykite su trynio ir garstyčių mase.

3. Į padažą įpilkite raudonojo vyno ir šviežių citrinos sulčių. Jei norisi, įberkite druskos ir pipirų.

4. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.

5. Sojos sūrį supjaustykite tokio paties dydžio kubeliais kaip ir duoną. Salotų lapus suplėšykite rankomis.

6. Parmezaną sutarkuokite stambia tarka. Susmulkintus salotų lapus išdėliokite negilioje lėkštėje, ant viršaus sudėliokite sojos sūrio gabalėlius ir skrebučius. Salotas apliekite padažu, apibarstykite sūriu ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)