aA
Panašiu receptu darydavau agurkus, o prieš kelis metus pabandžiau taip marinuoti cukiniją. Darydavau su kapotais petražolių lapeliais, bet jau turbūt supratote, kad naujoji mano manija – morkų lapai. Pernai su morkų lapeliais gamintos cukinijos sulaukė ovacijų ir turbo greičiu ištuštėjusių lentynų rūsy. Kartojam, o kadangi jau išbandyta – dalinuosi ir su Jumis.
© kumucia.com

Yra vienas didelis nepatogumas - cukinijas reikės pasverti. Aprašysiu dažniausiai gaminamą kiekį – 4 didelės cukinijos. Jas nulupu, supjaustau į tris dalis, jas dar į keturias, išimu sėklas ir figūriniu peiliuku supjaustau nedideliais gabaliukais. Reikia

4 kg paruoštų cukinijų gabaliukų
4 v.š. rupios druskos
1 kg cukraus
20 v.š. tyro aliejaus
2 st 9% acto
4 galvų česnako
6-8 morkų lapų

Cukinijų gabaliukus užberiu druska ir kapotais morkų lapais, gerai išmaišau ir palieku 2-3 val., kad išsiskirtų sultys. Puode truputį pašildau aliejų, suberiu cukrų, iki minimaliausios sumažinu ugnį ir vis maišau, kol cukrus ištirpsta. Išjungiu ugnį ir supilu actą.

Česnakų skilteles nulupu ir supjaustau griežinėliais, jie irgi bus skanūs. Česnakus ir aliejaus mišinį supilu ant cukinijų, permaišau. Išsiplaunu stiklainius, iškaitinu juos orkaitėje ir į dar karštus samčiu pilu cukinijas su skysčiu. Tuoj pat užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais metaliniais dangteliais ir iš karto sandėliuoju.

Nuostabus užkandis, garnyras, kartais šių cukinijų dedu į sriubas. Taip pat tinka picoms, karštiems sumuštiniams, vienakąsniams…

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1121)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (23)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (411)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (14)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (16)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis (17)

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Antrame kėlinyje įvarčiais prapliupę serbai sutriuškino Lietuvos rinktinę (190)

Lietuvos futbolo rinktinė sužaidė geriausią pirmą kėlinį UEFA Tautų lygoje, tačiau antrajame...

Neuromokslininkas Bredesenas: norite nesusirgti Alzheimeriu – venkite pagrindinių ligos sukėlėjų (22)

„Holistic Primary Care“ redaktorius Erikas Goldmanas kalbasi su dr. Dale’u Bredesenu –...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (3)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...