800 g jautienos kumpio supjaustau juostelėmis ir 8-10 min. apkepu įkaitintame aliejuje. 7 l puode užverdu 4 l vandens. Į jį sudedu apkeptą mėsą ir imuosi daržovių.

Didesnį batatą (apie 600g) ir 2 didesnes morkas supjaustau šiaudeliais ir sudedu į puodą su mėsa, ten pat suberiu 200 g smulkių pievagrybių.

Verdu apie 20 min., tuomet pagardinu 1 v.š. druskos, 1 v.š. prieskonių sriubai mišinio, 1 čili pipiriuku.

Gerai išmaišius ir sulaukus, kol sriuba vėl užvirs, įdedu kapotų česnako skiltelių.

Iš karto išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku sriubą bręsti bent pusvalandį.

Tiekiu su šviežiomis žolelėmis, labai tinka kalendros lapeliai, gelsvė ar krapai.

Sriuba turi būti labai tiršta, bet jei norite skystesnės konsistencijos – verdant skieskite stikline-kita vandens, tik visada pilkite karštą vandenį.

Skanaus!