Reikės:

4 virtos bulvės,
10 žalių bulvių,
truputis druskos,
2 šaukštai bulvių krakmolo.

Įdarui:

500 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną),
1 svogūnas,
truputį druskos ir pipirų.

Padažas:

1 svogūnas,
200 g rūkytos šoninės,
grietinės.

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.

Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.

Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.

Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.

Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.

Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20–25 minutes, atsargiai pamaišant.

Padažui pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes.

Į lėkšte dedame cepelinus, dedame šalia grietinės ir užpilame spirgiukais.