Įdarui:

Kiaulienos faršas, 400 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Sultinys, 1 arbatinis šaukštelis
Prieskoniai, 2 žiupsneliai
Druska, 2 žiupsneliai
Pipirai, 1 žiupsnelis

Tešlai:

Miltai, 300 gramų
Varškė, 200 gramų
Pienas, 1 stiklinė
Kiaušiniai, 1 vienetas
Soda, 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo eiga:

Iš nurodytų produktų (varškė, kiaušinis, soda, pienas, miltai) užminkyti tešlą. Jeigu reikia, pridėti dar miltų - tešla turi nelipti prie rankų.

Kiaulienos faršą sumaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Pagardinti prieskoniais. Įpilti sultinio ir gerai išmaišyti.

Tešlą iškočioti ir išspausti 15 - 20 cm skersmens apskritimus.

Ant kiekvieno tešlos skrituliuko dėti po šaukštą įdaro, perlenkti pusiau ir gražiai apspaudyti kraštus šakute. Svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes sultys išbėgs.

Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepti čeburekus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje esantis faršas. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)