aA
Kepti burokėliai ir baltosios pupelės sutrintos su česnaku, kuminu ir kajeno pipirais pavirsta į gana pikantiško skonio užtepėlę. Labai skanu mirkyti įvairių daržovių lazdeles, tepti ant duonos arba tiesiog kabinti šaukštu.
© Valgykime sveikiau

Geriausia šiai užtepėlei naudoti keptus burokėlius. Verdant jų sodrus skonis kiek išblėsta, jau nekalbant apie naudingas maistines medžiagas. Ir kepti juos žymiai lengviau, nei virti. Žinoma, jei jau kepame, tai neprasidedame su keliais burokėliais. Iš karto kepu daug burokėlių – tiek, kiek telpa į kepimo indą. O jau juos sunaudoti problemų nekyla. Savaitės bėgyje labai paranku šaldytuve turėti keptų burokėlių – greitai galima paruošti įvairiausių patiekalų. Kad ir šią užtepėlę.

Kaip kepti burokėlius? Burokėlius nuplauname, nusausiname, sudedame į kepimo indą. Jei labai dideli, galima perpjauti per pusę. Pabarstome pipirais, druska, ištriname sutraiškytais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis ir aliejumi, indą sandariai uždengiame kepimo folija ir šauname į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 60-80 minučių, priklausomai nuo burokėlių dydžio, kol burokėliai suminkštėja.

BUROKĖLIŲ IR PUPELIŲ UŽTEPĖLĖ

2 vidutiniai (apie 400 g) kepti burokėliai
250 g virtų arba konservuotų baltųjų pupelių
4 česnako skiltelės
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai kumino
1/8 šaukštelio kajeno pipirų
sauja saulėgrąžų, lengvai apkeptų
žalumynai papuošimui

Gaminimas:

1. Supjaustome burokėlius ir kartu su visais ingredientais, išskyrus saulėgrąžas ir žalumynus, sumetame į smulkintuvą. Viską susmulkiname iki vientisos konsistencijos. Paragaujame, ir jei norisi, pakoreguojame skonį su prieskoniais ir/arba citrinos sultimis.

2. Sudedame į indelį, pabarstome saulėgrąžomis ir žalumynais.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / DELFI Diena. Išskirtinis darbu Seime nusivylusios Rimos Baškienės interviu vyksta apklausa (24)

Išskirtinis Seimo vicepirmininkės Rimos Baškienės interviu: kodėl politikė nusivylusi darbu...

Du iš trijų kandidatų į ministrus tikrinami: vieno dar ieško (23)

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad dvi iš trijų ministrų kandidatūros yra tikrinamos, o...

Kandidatų į prezidentus diskusijoje – kandžios replikos: norite atidaryti vartus į Rytus (114)

Rytų Europos studijų centro jau ketvirtą kartą organizuotoje „Diplomatijos šefo“ Stasio...

R.I.T.A. Sostinės uniformų detektyvas: vietoj pasiūtų striukių – dukart brangesnės iš Lenkijos? (77)

Vilniaus miesto savivaldybė perka darbuotojams uniformas. Iš dizainerio ir bent dviejų mados...

Mykolas Pleskas apie skirtingas tėvų kastas: yra tokių, nuo kurių mane net purto (2)

29 tūkstančiai valandų. 40 mėnesių absoliučios meilės. Tiek laiko man prireikė, kad...

Lietuvoje daugėja susirgimų pavojinga liga: vienas ligonis gali užkrėsti aštuoniolika asmenų (38)

Šiemet Lietuvoje užregistruota 17 susirgimų tymais. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro ( ULAC )...

Riebi žuvis ant šventinio stalo: dėti ar nedėti? (2)

Iki didžiųjų metų švenčių liko visai nedaug, tad lietuviai jau suka galvas, kas šiemet puoš...

Plungės eglutė – tikra karalienė: puošia veidrodžiai ir žybsinčios kaskados (4)

Plungėje sutviskusią elgę sunku pavadinti žaliaskare – jos kūrėjai panaudojo nemažai...

Aistė Paškevičiūtė papasakojo, kodėl pasitraukė iš televizijos: man pasidarė gėda dėl to, ką darau (60)

Jau kurį laiką buvusio modelio ir televizijos laidų vedėjos Aistės Paškevičiūtės...