aA
Pirmiausiai šio skanumyno kaimynė atnešė paragaut. Stiklainio turinys buvo suvalgytas dar tą patį vakarą, su keptais šonkauliais. Pagyrus skonį, kaimynė sumanė padovanoti maišą burokų, tuomet gavau dovanų cukinijų. Nebebuvo kur dėtis, teko raitytis rankoves ir kibti į konservavimą.
© kumucia.com

isad sakiau, kad konservuoti reikia tik tai, ko žiemą negalima gauti šviežiai, niekad negamindavau burokų stiklainiuose, bet šis receptas sužavėjo, jau įsivaizduoju verdamus barščius, garnyrus…

Padariau vieną pataisą – svogūnus originaliam recepte pjausto kubeliais, aš visgi sutarkavau kombaino tarka, norėjosi tik skonio, ne gabaliukų.

Aprašysiu porciją, kurią gaminau, jai reikės didelio, bent 12l puodo. Patogu gaminti per kartą didesnį kiekį, nes plaunamų indų (ir delnų) kiekis irgi didelis.

3 kg burokų
2 kg cukinijų
1 kg svogūnų
2 st. vandens
1,5 st. cukraus
1,5 st. aliejaus
1,5 st. acto
3 v.š. druskos
1 v.š. kmynų (galima ir nedėti)

Daržoves nulupu ir paruošiu tarkavimui. Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju svogūnus, įkaitinu keptuvę su 0,5 st. aliejaus, sudedu tarkius ir kepu, vis pamaišant, kol svogūnai sugeria aliejų ir pasidaro skaidrūs. Tuo metu sutarkuoju burokėlius. Juos dedu į puodą, supilu vandenį ir pradedu troškinti. Sutarkuoju cukinijas. Po 20-25 min. sudedu svogūnus ir cukinijų tarkius, supilu likusį aliejų, actą, druską ir cukrų, kmynus ir labai gerai išmaišau. Troškinu dar apie 20 min.

Karštą troškinį dedu į švarius, iškaitintus stiklainius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir nakčiai palieku žemyn galva ant virtuvinio rankšluosčio.

Burokėlių ir cukinijų troškinys žiemai
© kumucia.com
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Vilniuje evakuojami žmonės – kariai naikins didžiulę bombą (26)

Ketvirtadienio rytą statybininkų atkasta aviacinė bomba kelia didžiulį pavojų. Ketvirtadienio...

Direktorius darbuotojus nustebino 70 tūkst. dolerių minimaliu metiniu atlyginimu (12)

Danas Price‘as – vadovas, kuris sugeba nustebinti. 35-erių metų kreditinių kortelių apdorojimo...

Chromu užteršta Klaipėda: žmonės bijo valgyti daržoves, tarnybos ėmė jas rinktis tyrimams (96)

Klaipėdos savivaldybei paskelbus šiurpią žinią, kad chromo ir kitų sunkiųjų metalų leistina...

Arūnas Milašius. Vardan skalsesnės lenkiškos dešros ant Lietuvos pastatykime kryžių (98)

Jei važiuodami per Lietuvą mėgstate žvalgytis pro automobilio langą, galėjote pastebėti, kaip...

Artėjanti žiema gamtai – nė motais: lietuvius stebina lapkritį išsprogę žiedai

Nors kalendorius mena, jog dabar – lapkritis, gamta krečia išdaigas ir nukelia į bundantį...

Pajudėjo kolektyvinių sodų reikalas Seime – aktualu 500 tūkst. lietuvių reguliuos net kelių plotį (153)

Seimas po svarstymo pritarė įstatymo pataisoms, kuriomis siekiama sureguliuoti teisinius santykius...

Prezidentas Nausėda: turiu atsakymą į klausimą dėl valdančiosios daugumos būsimame Seime (453)

Dabartinė situacija bankų sektoriuje verčia pradėti galvoti apie valstybinio komercinio banko...

Burgundiškas jautienos troškinys: toks, kokio norisi rudenį

Sotus, aštrus ir labai skanus jautienos troškinys . Šiuo metu jis puikiai tinkamas, kai už lango...

Los Andželo mokykloje – šaudynės (11)

Kalifornijos policija ieško ginkluoto asmens, ketvirtadienį įsiveržusio į vieną vidurinę...