Labai skanus, itin švelnios tekstūros varškės apkepas su razinomis. Apkepas patiks ir suaugusiems, ir vaikams.
© Shutterstock nuotr.

Gaminimo laikas: 90 minučių

Produktai:

• 500 g varškės (ne mažiau nei 5-9 proc. riebumo)
• 6 kiaušiniai
• 1 stiklinė cukraus
• 1 stiklinė kefyro
• 1/2 stiklinės manų kruopų
• 1 arb. šaukštelis (nubrauktas) sodos
• 1/2 arb. šaukštelio vanilės
• 1/2 stiklinės razinų
• Šokoladinės glazūros

Varškę pertrinkite per metalinį sietelį. Tai padaryti būtina tam, kad varškės masė taptų švelni ir vienalytė – nuo šio pradinio proceso priklauso apkepo kokybė.

Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki vidutinio standumo putų, suberkite cukrų ir plakite toliau, kol putos sustandės. Palikite du šaukštus cukraus, nes jo reikės išsukant trynius.

Į atskirą dubenį supilkite kefyrą (1 stiklinę), suberkite vanilę (1/2 arb. šaukštelio), suberkite sodą (1 arb. šaukšt.). Į kefyro masę suberkite manų kruopas (1/2 stiklinės). Atidėkite, kad manai išbrinktų.

Indą su išplaktais baltymais taip pat atidėkite. Kiaušinių trynius išsukite, įbėrę du valgomuosius šaukštus cukraus. Trynius su cukrumi sukite tol, kol masė taps balta.

Kai manų kruopos išbrinks, sukrėskite jas į išplaktus baltymus, taip pat į šią masę sukrėskite išsuktus trynius ir kefyro masę.
Po truputį porcijomis sukrėskite ištrintą varškę. Viską kruopščiai išmaišykite.

Suberkite nuplautas razinas. Viską vėl kruopščiai išmaišykite. Multifunkcinio elektrinio puodo indą ištepkite sviestu ir į jį sukrėskite tešlą. Nustatykite „Kepimo“ režimą (jis trunka apie 60 min.) Tačiau kepti reikėtų 50 minučių, po to puodą išjunkite ir palikite apkepą dar 15-20 min. Po to išimkite indą iš multifunkcinio puodo ir palikite apkepą ataušti.

Ataušusį apkepą apibarstykite cukraus pudra arba apliekite šokoladine glazūra, jei norite, galite papuošti konservuotais vaisiais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Siaubo filmas Lietuvos kaime: pareigūnams liko tik spėlioti, ką kanibalas Ignacas jau spėjo suvalgyti (81)

2001 m. Ridley Scotto režisuotame filme „Hanibalas“ budresni žiūrovai nepraleido įdomios...

Jazzu sužadėtinis Donatas Ivanauskas apie jųdviejų santykius: kartais kuo sudėtingiau – tuo lengviau (10)

Sunku tylėti, kai širdis šaukte šaukia: „Myliu!“ Meilė, į kurią sudėti gražiausi...

Žmogžudystė Tauragės rajone: šaudė ir į policininkus (40)

Policija tiria šeštadienį Tauragės rajone įvykusios tragedijos, kai vyras nušovė du žmones ir...

Orai: lietaus gaivos dar teks palaukti (7)

Pirmojoje kitos savaitės pusėje sulauksime rekordinių karščių, tačiau jau ketvirtadienį šalį...

„Nike We run Vilnius“ bėgimo metu – olimpietės piršlybos

Vilniuje prasidėjo daugybės dalyvių sulaukusios bėgimo varžybos „Nike We run Vilnius“. Jų...

Leipsite iš juoko: iš kojų verčiantys pirkiniai internetu (26)

Nors istorijų apie klaikius pirkinius internetu iš Kinijos yra daug, pasirodo, vis tiek atsiranda...

Tragedija, parodžiusi visą Šaltojo karo baisumą: kaip sovietai numušė keleivinį lainerį (473)

Mintis, kad sovietų naikintuvai galėjo numušti lainerį „Boeing 747“, atrodo šokiruojančiai...

Iš Venesuelos pabėgęs lietuvis – apie „maisto mafiją“, „Maduro dietą“ ir tikrą baimę (157)

Prieš daugiau nei 70 metų 41-erių Juano Kvedaro seneliai pabėgo iš Lietuvos ir saugesnio bei...

Palangos močiučių fenomenas nyksta: laikai, kai masiškai pasitiko su plakatais, baigėsi (142)

Visą Europą stebinęs Palangos močiučių fenomenas nyksta. Anksčiau vos įvažiavusius į...