26 cm. skersmens pyragui reikės:

Pagrindui:

70 gr. sviesto
2 kiaušiniai
100 ml. miltų
3 v.š. cukraus
2 v.š. kakavos
1 a.š. valgomosios sodos
20 ml. šviežiai spaustų citrinos sulčių

Sūrio masei:

500 gr. maskarponės
180 gr. varškės
200 ml. grietinėlės (36 proc.)
150 ml. cukraus
4 kiaušiniai
apelsino žievelė
citrinos žievelė
20 ml. šviežiai spaustų citrinos sulčių

Vyšnių užpilui:

400 gr vyšnių be kauliukų (tinka šaldytos)
125 ml vandens
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
70 ml. cukraus
2 v.š. krakmolo
šlakelis romo

Pirmiausiai paruošiamas pagrindas. Sviestas išlydomas su kakava ir cukrumi. Į šiek tiek atvėsusį mišinį įmušami kiaušiniai ir masė labai gerai išsukama. Galiausiai įpilama citrinos sultimis nugestina soda ir suberiami miltai. Viskas dar kartelį labai gerai išmaišoma ir supilama į kepimo popieriumi dengtą pyrago formą. Pašaunama į orkaitę (180 laipsnių C) ir kepama apie 10 min.

Kol pagrindas kepa, paruoškite sūrio masę. Maskarponę sumaišykite su varške ir cukrumi. Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę. Įdėkite šviežiai nutarkuotą apelsino ir citrinos žievelę bei įpilkite citrinos sulčių. Galiausiai atsargiai po vieną įmaišykite kiaušinį taip, kad į ją papildomai nepatektų nereikalingo oro.

Supilkite sūrio masę ant jau šiek tiek apkepusio pagrindo ir grąžinkite pyragą atgal į orkaitę. Kepkite apie 1 val. – 1 val. 20 min., kol pyrago paviršius ims stangrėti, o pats viduriukas bus tarsi želė konsistencijos. Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.

Užpilas pilamas jau ant ataušusio pyrago, todėl jį reikėtų daryti kiek vėliau. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas pirmiausiai reikėtų atšildyti. Užvirinkite vandenį kartu su cukrumi ir citrinos sultimis. Supilkite uogas ir šiek tiek romo.

Krakmolą ištirpinkite keliuose šaukštuose vandens. Įpilkite į krakmolo mišinį šiek tiek skysčio iš verdančių vyšnių (tačiau skystis negali būti verdantis, jis gali būti lengvai drungnas, todėl galėti šiek tiek praskiesti vandeniu, kad būtų vėsesnis).

Labai gerai išmaišykite ir labai palengva nuolat maišant perpilkite į vyšnių mišinį. Vos po kelių minučių krakmolas turėtų pradėti tirštinti vyšnių mišinį. Pavirkite kelias minutes nuolat maišydami, tada nuimkite nuo ugnies ir dar karštą supilkite ant pyrago. Leiskite atvėsti. Štai ir viskas. Skanaus!

Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)