aA
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

500 g kokių nors grybų,
6 didelių bulvių,
6 griežinėliai sūdytos jautienos,
1 didelis svogūnas,
30 g sviesto,
50 ml maderos vyno,
3 peletrūno šakelės,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Grybus nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. Jautienos griežinėlius supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite peletrūno lapelius.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, svieste pakepkite svogūno kubelius, kol suminkštės. Spalva neturi pasikeisti. Reikia kepti maždaug 10 min.

3. Tada suberkite grybus ir dar 10 min. pakepkite. Supilkite į keptuvę maderą ir troškinkite ant didelės ugnies, kol išgaruos skystis. Sudėkite jautieną ir peletrūną, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.

4. Bulves nuskuskite, supjaustykite 2 mm storio apskritimais. Sudėkite bulves į dubenį, pasūdykite, apliekite alyvuogių aliejumi, išmaišykite.

5. Ištepkite aliejumi apvalią gilią kepimo skardą. Sudėliokite pusę bulvių griežinėlių spirale.

6. Uždėkite ant viršaus grybų įdarą, išlyginkite. Ant viršaus sudėliokite likusius bulvių griežinėlius. Pašaukite skardą į orkaitę, kepkite 45 – 50 min., kol iškeps bulvės. Kai bulvių pyragas kiek pravės, atsargiai jį išimkite ir įdėkite į didelę lėkštę.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

DELFI tyrimas. Įspūdinga Borisovo sėkmė: į jo įmonės sąskaitą plūsta Lietuvos pinigai (116)

Skandalingasis verslininkas ir į Prezidentūrą Rolando Pakso prezidentavimo metais prasibrauti...

Turintiems daug atostogų reikėtų susirūpinti: amžinai jos nesikaups (11)

Atostogas vengiantiems imti darbuotojams derėtų prisiminti, kad amžinai jos nesikaups, po kiek...

Saudo Arabija užgniaužusi kvapą laukia, ar bus panaikintas dar vienas didelis tabu (6)

Rijado centre įsikūrusiame sporto bare blausioje prietemoje visu garsu transliuojamos sporto...

Uodų žemėlapis: į kurias Lietuvos vietas geriau kojos nekelti pasitikrinkite, ar dėl nežinojo savo kieme neveisiate uodų (3)

Mėgstantiems leisti laiką gamtoje šiemet pasisekė: sausas pavasaris lėmė tai, kad uodų šiuo...

Po skyrybų posėdžio tylėjęs Andrius Šedžius papasakojo, kas iš tiesų dedasi už uždarų teismo durų: tai primena karą (47)

Antradienį dar viename teismo posėdyje susitikus besiskiriantiems ir dėl vaiko gyvenamosios...

Lietuvą jau netrukus siaubs galingos liūtys – lietų lydės perkūnija, žaibai ir gūsingas vėjas (26)

Vakar Lietuvos orus lėmęs anticiklonas jau pasitraukė į rytus, o šiandien prie mūsų šalies...

Unikalią progą temdo fiasko nuojautos: pasirengimas – karikatūra, apsijuoksime prieš pasaulį (74)

„Atrodo, tarsi ruoštumėmės ne pasaulio čempionatui, o gamyklos sporto šventei“, –...

„Wizzair“ lėktuvo tūpimas vos nesibaigė tragedija: nekokybiška danga apgadino orlaivį

Budapešto oro uoste vieno oro bendrovės „Wizzair“ lėktuvo, trečiadienį atskridusio iš...

Kava su sviestu užkariauja pasaulį: kokie jos trūkumai ir privalumai (13)

Dažnas iš mūsų neįsivaizduojame ryto be puodelio kavos . Tačiau paskutinės mados tendencijos...

Plaučių vėžys – pagrindinė mirties nuo vėžio priežastis Lietuvoje: tiek daug sergama ne tik dėl rūkymo (69)

Ankstyvųjų mirtinos ligos – plaučių vėžio – simptomų nėra, sako Nacionalinio vėžio...