Vegetariškas patiekalas.
© Shutterstock nuotr.

4 – 6 porcijos

Produktai:

4 šaukštai aliejaus,
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
2 šaukšteliai tarkuotos imbiero šaknies,
2 šaukšteliai maltos kalendros,
1 šaukštelis maltų kuminų,
po pusę šaukštelio ciberžolės,
cinamono,
aitriųjų paprikų,
4 prinokę pomidorai,
300 ml vandens,
500 g bulvių,
200 g avinžirnių (juos iš vakaro ar prieš kelias valandas pamerkite), 250 g pievagrybių,
80 g anakardžių,
2 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų,
150 ml natūralaus jogurto,
druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įpilkite į puodą pusę aliejaus, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, imbierą ir prieskonius, taip pat druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 10 min., kol suminkštės svogūnai.

2. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį, kai užvirs, palikite minimalią liepsną ir patroškinkite 10 min. Suberkite iš anksto išvirtus avinžirnius, kubeliais supjaustytas bulves ir patroškinkite dar 20 min.

3. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite smulkintus pievagrybius, pamaišydami kepkite 3 – 4 min.

4. Grybus ir anakardžius suberkite į puodą, troškinkite apie 10 min., tada supilkite jogurtą, suberkite kalendrą ir nukaiskite. Valgykite vieną arba su ryžiais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis gerbia Guogą: siūlo neskubėti daryti išvadų (144)

Valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis neslepia, kad gerbia europarlamentarą Antaną...

Sauliaus Skvernelio patarėjas įžvelgia nebylų kartelį tarp prekybos tinklų (182)

Kartais atrodo, kad vartotojų gerove rūpintis turinti Konkurencijos taryba žaidžia verslo...

„Žalgiris“ baigė savo žygį Europoje – Vilniuje žemai nusilenkė galingajai „Sevillai“ (420)

UEFA Europos lygos trečiojo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse pilnutėliame per 5...

Architektė: savivaldybė neva taupo pinigus ir laiką, tačiau iš tiesų – trumparegiškai juos švaisto (15)

Jei anksčiau apie universalų dizainą Lietuvoje buvo kalbama kaip apie siekiamybę ar gerąją...

Gydytoja papasakojo apie gyvybiškai svarbius vitaminus: imuniteto specialiai stiprinti nereikia (18)

Artėjant rudeniui, susizgrimbame, jog pats laikas stiprinti imunitetą . Griebiamės vaisių,...

Nustebsite, ką gali kvapų maišymas: atskleidė keletą gudrybių (1)

Sluoksniavimas – ne tik mados tendencija, tai ir viena populiariausių parfumerijos krypčių. Jos...

Internautai nesėkmingai bando atspėti: koks gyvūnas slepiasi tarp žaislų? (20)

Gali atrodyti, kad šioje nuotraukoje „pozuoja“ vien tik pliušiniai žaislai, tačiau jūs...

Paprasti būdai, padėsiantys suvaldyti pyktį (2)

Kiekvienai mamai ar tėčiui yra tekę nors kartą atsidurti situacijoje, kai jų atžalos pyktis...

Kodėl džiūsta aviečių uogos (3)

Aviečių uogos džiūsta dėl įvairių virusinių ligų, kurias platina cikados ir amarai. Šie...

Po kelionės į Graikiją suprato, kodėl Lietuvai reikia mokamų paplūdimių (236)

Mokami paplūdimiai yra viso pasaulio ateitis, nes juose yra visko, apie ką svajoja poilsiautojai....