Produktai:

1 kg vištienos sparnelių,
200 ml saulėgrąžų aliejaus,
maltų aitriųjų pipirų,
2 – 3 skiltelės česnako.

Padažui:

2 – 3 skiltelės česnako,
1 šaukštas grietinės,
1/2 citrinos sultys,
1/4 pakelio sviesto,
smulkintų petražolių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
„Tabasco“ padažo.

Kaip gaminti:

1. Pasigaminkite padažą: sumaišykite visus komponentus iki vientisos masės ir įdėkite į šaldytuvą.

2. Nuplaukite ir nusausinkite sparnelius, nupjaukite šoninį sąnarį, likusius du perpjaukite perpus, sudėkite į dubenį.

3. Tradiciniai amerikietiškai sparneliai kepami keliais etapais. Įkaitinkite puode ar keptuvėje aukštais kraštais aliejų, sudėkite sparnelius. Kai jie pagels, išimkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu įklotą dubenį, kad susigertų riebalų perteklius. Tada antruoju kepimo etapu sparneliai geriau sugeria prieskonių aromatą ir skonį.

4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, paeiliui jame apkepkite susmulkintas česnako skilteles, šviežios aitriosios paprikos gabalėlius. Česnako gabalėlius išimkite, vos jie pagels. Paskui sudėkite sparnelius, pavartykite, kad jie iš visų pusių įsigertų lydyto sviesto. Kuo geriau į sparnelius įsigers česnakų ir aitriųjų paprikų aromato, tuo skanesni bus.

5. Išimkite iš šaldytuvo padažą, porą jo šaukštelių įdėkite į keptuvę. Maišykite, kad neprisviltų sparneliai. Po kelių minučių sparneliai bus iškepę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)