aA
Tai vegetariškas neriebus patiekalas subtiliam skoniui. Brokoliai patiekiami su rudaisiais ryžiais, pagardintais imbiero šaknimi.
Brokoliai, daržovės
Brokoliai, daržovės
© Corbis/Scanpix
Reikės:

4,5 stiklinės vandens,
2 stiklinės rudųjų ryžių,
2,5 cm gabalėlis šviežios imbiero šaknies,
1 didelė brokolių galva be stiebo,
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus ,
6 didelės stambiai supjaustytos česnako skiltelės,
3 didelės raudonosios paprikos,
druskos, pipirų pagal skonį,
1/4 stiklinės obuolių acto,
1/2 stiklinės šviežiai išspaustų apelsinų sulčių,
2 valgomieji šaukštai medaus,
1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus,
žiupsnelis maltų raudonųjų pipirų,
1 valgomasis šaukštas kukurūzų miltų.

6 porcijos

Užvirinkite vandenį. Sudėkite ruduosius ryžius ir imbierą. Apibarstykite šlakeliu druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės. Uždenkite ir virkite 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti.

Nulupkite storą brokolių luobą, naudodami bulvių skustuką. Nupjaukite apie dešimt centimetrų brokolių stiebo, palikdami tik apie 2,5 cm iki galvučių. Supjaustykite stiebus įstrižomis plonomis skiltelėmis. Plonai supjaustykite likusią dalį ir padėkite atskirai.

Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje gilioje keptuvėje vidutinėje temperatūroje. Sudėkite česnaką, maždaug centimetro juostelėmis supjaustytas paprikas ir brokolių stiebus. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 15 minučių, nuolat maišydami. Sudėkite likusią brokolių dalį. Kepkite nuo7 iki 10 minučių, nuolat maišydami, kol taps traškūs.

Mažame dubenyje labai gerai išplakite actą, apelsinų sultis, medų, vanilinį cukrų ir raudonuosius pipirus. Įplakite kukurūzų miltus, kol gerai įsimaišys. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų. Viską supilkite į brokolius. Gerai išmaišykite.

Kaitinkite 5 minutes, nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Sudėkite brokolius ir padažą vienoje didelės lėkštės pusėje, o ryžius – kitoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Dėl koronaviruso žarstosi sąmokslo teorijomis: mistiniais skaičiais dalijasi tūkstančiai (37)

Milijonai užsikrėtusių, per šimtą tūkstančių žuvusiųjų. Tokia „statistika iš patikimų...

Darželyje sriuba apsipylusi trimetė patyrė antro laipsnio nudegimą: mama netiki darželio direktorės versija (173)

Į darželį trimetę dukrą nuvedusi mama nė neįtarė, kad po kelių valandų su ja dėl patirto...

Kobe Bryantas – ne tik krepšininkas, bet ir keturių dukrų tėtis: kokiomis auklėjimo taisyklėms jis vadovavosi (57)

Sekmadienio vakarą pasklidusi žinia apie krepšininko Kobe Bryant o ir jo dukters mirtį...

Giedrius Drukteinis

Du būdai, kaip mums atsikratyti nepakantumo svetimam turtui ir sėkmei

Kai išmintingi žmonės pradeda kalbėti apie Lietuvos visuomenės problemas, greitai galima...

Lietuvis sukūrė už širdies griebiantį vaizdo klipą apie Bryantą (23)

Lietuvis Giedrius Šiškovas , interneto platybėse žinomas „Gidranity“ pseudonimu, sukūrė už...

Kas bus kitaip kitą dieną po „Brexit“? (19)

Penktadienio vidurnaktį – praėjus 1 317 dienų po to, kai britų rinkėjai nusprendė išstoti...

Sinkevičius įvertino taršos skandalus ir nurodė, kur Lietuvai labiausiai reikia pasitempti (72)

Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Europos komisaras Virginijus Sinkevičius ,...

Mitybos specialistė išaiškino, į ką būtina atkreipti dėmesį perkant varškės sūrelius (18)

Varškės sūrelis – skamba kaip kažkas labai gero ir skanaus iš vaikystės. Šiai asociacijai...

Naujakurių galvos skausmas: ką svarbu žinoti, įsirengiant naują būstą

Apie augančią visiškai įrengtų butų dalį naujuose projektuose rašyta ne kartą, kaip ir apie...