aA
Šį pikantiško skonio fondiu patiekite su kuo tik širdis geidžia: šviežio prancūziško batono gabalėliais, daržovėmis, vaisiais (labai tinka šviežios figos ir obuoliai), dešrelėmis, vištiena. Valgykite su garstyčiomis, alyvuogėmis, čili pipirais, marinuotais agurkėliais ir kitais priedais.
Fondiu
Fondiu
© Corbis/Scanpix

Produktai:

2 skiltelės trinto česnako
1 stiklinė sauso balto vyno
¼ stiklinės chereso
450 g bri sūrio, supjaustyto kubeliais (nupjaukite kietus kraštelius)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Žiupsnelis smulkinto muskato
Žiupsnelis druskos ir baltųjų pipirų

Gaminimo būdas:

1. Fondiu indą ištepkite trintu česnaku, smulkūs gabalėliai tegul lieka dugne. (Galima gaminti ir atskiroje keptuvėje). Supilkite baltą vyną ir cheresą ir nustatykite vidutinę temperatūrą.

2. Sūrio kubelius apvoliokite kukurūzų krakmole. Juos sumeskite į įkaitusį vyną ir lėtai išmaišykite - pirmiausiai mediniu šaukštu, paskui metaline šluotele. Kai sūris išsilydys, nuimkite nuo ugnies, suberkite muskatą, druską, pipirus. Fondiu turi būti tolygios konsistencijos ir gražiai padengti medinį šaukštą. Jei masė per skysta, įdėkite daugiau sūrio. Jei per tiršta, įpilkite vyno.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nustebino kainos degalinėje: kodėl kortelių naudotojams už kurą reikia mokėti brangiau? (20)

„Delfi“ sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis išdėstė savo pastebėjimus apie kuro kainas...

Nedarbas kasdien didėja: kur buvo daugiausia galimybių įsidarbinti, dabar didžiausia tikimybė būti atleistam (84)

Įvestas karantinas neabejotinai vienaip ar kitaip paveikė Lietuvos verslą – vieni prarado...

Verslininkai: pinigų ir greitų sprendimų reikia dabar, po to bus vėlu (1)

Įpusėjo ketvirta savaitė karantine, šalies verslas susiduria su ypatingais iššūkiais, o...

Po grįžimo iš Londono laukė akibrokštas: tyrimo duomenys dingo, o kaip elgtis toliau niekas nepaaiškino (84)

Turbūt neginčijamai šiandien aktualiausia tema – testai dėl koronaviruso. Algoritmai...

Pranešė, kur lankėsi užsikrėtę koronavirusu: ėjo į darbus, apsipirkinėjo parduotuvėse, lankėsi vaistinėse (21)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atliko epidemiologinį tyrimą ir išnagrinėjo, kur...

Užkalnis. Gyvenimo jums niekas nekompensuos (221)

„Man pradingo kelionė, pinigus sumokėjau, kas man dabar viską kompensuos per tą karantiną?“,...

Parduodamas žinomas viešbučio kompleksas: kainą sumažino trečdaliu (73)

Vieniems šis kol kas dar neilgas sunkmetis yra pabaiga, o kitiems – galimybė. Ypač tiems, kurie...

Paviešintos išvados dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės: ar miesto valdžia ir prokurorai gavo tą patį? (170)

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vieną dieną prabilo apie galimai gresiančią...

Įspėja apie „dezinfekciją iš vidaus“: pasekmes gydytojai sprendžia priėmimo skyriuje (24)

Pasaulyje siaučiant koronavirusui , žmonės jo išvengti bando ir pačiais keisčiausiais būdais....

Anytos vengiau kaip velnias kryžiaus – tik kai ji mirė sužinojau visą tiesą

Man – ne dvidešimt. Ir ne trisdešimt, o mano anyta jau senokai iškeliavusi anapilin.

|Maža didelių žinių kaina