Tešlai:
200 g margarino „Vilnius“ kepiniams
320 g miltų
100 g cukraus
1 vnt. kiaušinio
Varškės sluoksniui:
200 g varškės
500 g braškių
500 g jogurto be priedų
200 g cukraus
3 šaukštų želatinos
Želė sluoksniui:
1 kg braškių
1 pakelio braškių želės
Gaminimas:
Šaltą, gabaliukais susmulkintą margariną triname su miltais ir cukrumi, įmušame kiaušinį. Viską gerai išminkome ir paliekame šaldytuve 1 valandą. Tada iškočiojame 5-7mm storio ir klojame į margarino pateptą skardą. Ant viršaus patiesiame kepimo popieriaus, papilame pupelių ar žirnių, kad lakštas iškeptų lygus. Kepame apie 1 valandą, 200C įkaitintoje orkaitėje.
Varškę ir braškes pertriname per tinklelį ir sumaišome su cukrumi, jogurtu ir ištirpinta želatina. Šią masę supilame ant iškepto ir atvėsinto kepimo formoje esančio lakšto. Pyragą 1 val. laikome šaltai.