Tešlai:
200 g margarino „Vilnius“ kepiniams
320 g miltų
100 g cukraus
1 vnt. kiaušinio

Varškės sluoksniui:
200 g varškės
500 g braškių
500 g jogurto be priedų
200 g cukraus
3 šaukštų želatinos

Želė sluoksniui:
1 kg braškių
1 pakelio braškių želės

Gaminimas:
Šaltą, gabaliukais susmulkintą margariną triname su miltais ir cukrumi, įmušame kiaušinį. Viską gerai išminkome ir paliekame šaldytuve 1 valandą. Tada iškočiojame 5-7mm storio ir klojame į margarino pateptą skardą. Ant viršaus patiesiame kepimo popieriaus, papilame pupelių ar žirnių, kad lakštas iškeptų lygus. Kepame apie 1 valandą, 200C įkaitintoje orkaitėje.

Varškę ir braškes pertriname per tinklelį ir sumaišome su cukrumi, jogurtu ir ištirpinta želatina. Šią masę supilame ant iškepto ir atvėsinto kepimo formoje esančio lakšto. Pyragą 1 val. laikome šaltai.

Kai pyragas jau šiek tiek sustingęs, dedame braškių griežinėlius ant viršaus, užpilame jau stingti pradėjusią braškių žele. Padedame vėl šaltai bent 2 valandoms. Sustingusį pyragą išimame iš formos ir patiekiame.

Rūta Kniežaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)