aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias vasaros receptas su uogomis“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Braškių ir varškės pyragas
Braškių ir varškės pyragas
© Skaitytojo nuotr.

Tešlai:
200 g margarino „Vilnius“ kepiniams
320 g miltų
100 g cukraus
1 vnt. kiaušinio

Varškės sluoksniui:
200 g varškės
500 g braškių
500 g jogurto be priedų
200 g cukraus
3 šaukštų želatinos

Želė sluoksniui:
1 kg braškių
1 pakelio braškių želės

Gaminimas:
Šaltą, gabaliukais susmulkintą margariną triname su miltais ir cukrumi, įmušame kiaušinį. Viską gerai išminkome ir paliekame šaldytuve 1 valandą. Tada iškočiojame 5-7mm storio ir klojame į margarino pateptą skardą. Ant viršaus patiesiame kepimo popieriaus, papilame pupelių ar žirnių, kad lakštas iškeptų lygus. Kepame apie 1 valandą, 200C įkaitintoje orkaitėje.

Varškę ir braškes pertriname per tinklelį ir sumaišome su cukrumi, jogurtu ir ištirpinta želatina. Šią masę supilame ant iškepto ir atvėsinto kepimo formoje esančio lakšto. Pyragą 1 val. laikome šaltai.

Kai pyragas jau šiek tiek sustingęs, dedame braškių griežinėlius ant viršaus, užpilame jau stingti pradėjusią braškių žele. Padedame vėl šaltai bent 2 valandoms. Sustingusį pyragą išimame iš formos ir patiekiame.

Rūta Kniežaitė

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nedarbas kasdien didėja: kur buvo daugiausia galimybių įsidarbinti, dabar didžiausia tikimybė būti atleistam (104)

Įvestas karantinas neabejotinai vienaip ar kitaip paveikė Lietuvos verslą – vieni prarado...

Verslininkai: pinigų ir greitų sprendimų reikia dabar, po to bus vėlu (17)

Įpusėjo ketvirta savaitė karantine, šalies verslas susiduria su ypatingais iššūkiais, o...

Nustebino kainos degalinėje: kodėl kortelių naudotojams už kurą reikia mokėti brangiau? (67)

„Delfi“ sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis išdėstė savo pastebėjimus apie kuro kainas...

Po grįžimo iš Londono laukė akibrokštas: tyrimo duomenys dingo, o kaip elgtis toliau niekas nepaaiškino (98)

Turbūt neginčijamai šiandien aktualiausia tema – testai dėl koronaviruso. Algoritmai...

Pranešė, kur lankėsi užsikrėtę koronavirusu: ėjo į darbus, apsipirkinėjo parduotuvėse, lankėsi vaistinėse (33)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atliko epidemiologinį tyrimą ir išnagrinėjo, kur...

Parduodamas žinomas viešbučio kompleksas: kainą sumažino trečdaliu (80)

Vieniems šis kol kas dar neilgas sunkmetis yra pabaiga, o kitiems – galimybė. Ypač tiems, kurie...

Įspėja apie „dezinfekciją iš vidaus“: pasekmes gydytojai sprendžia priėmimo skyriuje (36)

Pasaulyje siaučiant koronavirusui , žmonės jo išvengti bando ir pačiais keisčiausiais būdais....

Užkalnis. Gyvenimo jums niekas nekompensuos (231)

„Man pradingo kelionė, pinigus sumokėjau, kas man dabar viską kompensuos per tą karantiną?“,...

Anytos vengiau kaip velnias kryžiaus – tik kai ji mirė sužinojau visą tiesą (6)

Man – ne dvidešimt. Ir ne trisdešimt, o mano anyta jau senokai iškeliavusi anapilin.

Paviešintos išvados dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės: ar miesto valdžia ir prokurorai gavo tą patį? (177)

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vieną dieną prabilo apie galimai gresiančią...

|Maža didelių žinių kaina