aA
Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Braškinis tortas
© Shutterstock nuotr.

Biskvitas:

250g šokolado
50g sviesto
3 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
100g cukraus
druskos

braškių sluoksnis:

400g braškių
2 šaukštai želatinos
350ml plakamos grietinėlės
100gr cukraus pudros
3 kiaušinių baltumų

braškių želės sluoksniui:

100g braškių
1 šaukšto cukraus
10ml vandens
1 šaukšto želatinos

Šokoladą su svietu ištirpinti ant garų vonelės. Išplakti kiaušinius, įberti druskos. Ištirpusį šokoladą su sviestu supilti į kiaušinių masę. Viską supilti į išteptą sviestu formą ir kepti 160c orkaitėje 35min. Leiskite atvėsti ir išimkite iš formos.

Želatiną išbrinkinti su 100ml vandens. Braškes sutrinti su cukraus pudra. Grietinėlę išplakti, tada sumaišyti su trintom braškėm. Želatiną pašildyti, kad ištirptų, atvėsinkite ir supilkite į braškių ir grietinėlės masę. Palikite masę tirštėti. Kai masė pradės tirštėti sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus. Visą masę supilti ant šokoladinio pagrindo. Palikti šaldytuve sustingti.

Beliko pasigaminti želė sluoksnį. Braškes sutrinkite ir perkoškite per sietelį, sumaišykite su cukrumi, įpilkite 50ml vandens. Želatiną pašildykite, kad ištirptų ir įmaišykite į braškes. Atvėsinkite ir užpilkite ant sustingusio putėsio sluoksnio. Palikite šaldytuve. Papuoškite ir ragaukite.

Braškinis tortas
© Asm. albumo nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Savaitgalį Vilniuje praūžęs neblaivių nepilnamečių vakarėlis nesibaigs ramiai: pareigūnai aiškinasi detales (63)

Penktadienio vakarą Vilniaus centre jaunuoliai surengė audringą vakarėlį, kuriame su alkoholio...

Rojus, kuriame atostogauja egzotikos trokštantys lietuviai, – pavojingiausia šalis žemėje (31)

Atostogų kelionės šiuo metu ypač populiarios, jas dažnai renkasi šeimos ar draugų kompanijos....

Lietuvoje gimdos kaklelio vėžio diagnozę kasmet išgirsta šimtai moterų: kaip išvengti šios mirtinos ligos gydytojos atsako į skaitytojų klausimus (58)

Nacionalinio vėžio instituto mokslininkai atliko pirmą išsamų prevencinės programos dėl gimdos...

Premjero patarėjas dėl Narkevičiaus skandalo: aš pasakysiu, ko galbūt neturėčiau (307)

Premjeras pirmadienį interviu DELFI pareiškė, kad diskusijų dėl susisiekimo ministro Jaroslavo...

„Regitra“ įvardijo 5 būsimų vairuotojų prasimanymus, kuriais nereikėtų tikėti (49)

Mitų netrūksta kiekvienoje srityje. Su jais susiduria ir „ Regitra “, kurioje retas nėra...

Ką sugalvojo Putinas? Ekspertai – apie realiausią scenarijų (105)

Nuo pat tos akimirkos, kai Rusijos prezidentas kreipėsi į Federalinę Asamblėją ir atsistatydino...

6 pavyzdžiai, kaip reguliarus seksas gerina jūsų sveikatą (45)

Naujas tyrimas rodo – reguliarus seksas saugo nuo ankstyvos menopauzės. Apskritai nemažai...

Pasipiktino aikštelių apmokestinimu šalia prekybos centrų: gerai neapsižiūrėjus galima gauti baudą (288)

Į DELFI redakciją kreipęsis vilnietis Eugenijus pasakojo pastaruoju metu susidūręs su nauja,...

Erika Umbrasaitė

Prancūzų meilė maistui ir etiketui

Prancūzai galbūt ir išrado meilės meną, bet už kulinarijos meną jie turi būti dėkingi...