Ne visi esame smaližiai, kurie gali valgyti saldžiai, išbandykite kitokį Baklavos receptą, kuris ypač populiarus Bosnijoje. Bosniška šio saldumyno variacija bus kaip tik jums, ne smaližiams.

Ingredientai:

1 kiaušinis, papildomai 1 kiaušinio trynys
150 g cukraus
120 ml grietinės
150 g lydyto sviesto
130 g manų kruopų
1 citrina
1 pakelis Filo tešlos (popieriaus plonumo tešla)
100 g mėgstamų riešutų
50 g razinų

Gaminimas:

Sumaišykite kiaušinį ir kiaušinio trynį kartu su cukrumi ir grietine. Išlydykite svietą. Į gautą masę įtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite citrinos sulčių ir supilkite į tešlą, tada vėl viską išmaišykite plaktuvu. Į masę suberkite manų kruopas „Ekstra“ ir dar kartą išmaišykite plaktuvu.

Supilkite ¾ lydyto sviesto, likusios dalies reikės lakštams pertepti. Pasirinktus riešutus susmulkinkite smulkintuvu ir suberkite į gautą tešlą. Galiausiai sudėkite nuplautas razinas ir viską išmaišykite silikonine mentele.

Filo tešlos lakštų viename pakelyje būna 15 vnt., susidėkite po 5 vnt, kad gautųsi trys sluoksniai. Tešlą laikykite drėgnai, uždenkite rankšluosčiu, nes greitai džiūsta. Į pasirinktą kepimo formą, dėkite 3 Filo tešlos lakštus, pertepkite juos sviestu. Tada ant pastarųjų dėkite dar 2 Filo tešlos lakštus (iš viso pagrindą turi sudaryti 5 vnt.) ir juos taip pat patepkite sviestu.

Vėliau ant pagrindo dėkite ½ riešutų mišinio. Tuomet vėl klokite 3 Filo tešlos lakštus, pertepkite juos sviestu, vėl dėkite dar 2 lakštus ir ant jų sudėkite likusią riešutų masę. Paskutinis žingsnis – ant viršaus sudėkite paskutinius 5 Filo tešlos lakštus, perteptus sviestu.

Į iki 180oC įkaitintą orkaitę dėkite skardą su pyragu ir kepkite 30 minučių, kol viršus taps aukso spalvos. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)