aA
Jei bent kartą lankėtės saulėtoje Turkijoje, tikrai ragavote vietos skanėsto – Baklavos. Taip vadinamas saldus kepinys, kuris laikomas Rytų virtuvėje vienu iš paslaptingiausių ir unikaliausių. Šiam desertui bei jo receptui pasklidus po visą pasaulį, Baklava labai dažnai kepama ar valgoma vien dėl to, kad yra išskirtinio skonio.
© Shutterstock nuotr.

Ne visi esame smaližiai, kurie gali valgyti saldžiai, išbandykite kitokį Baklavos receptą, kuris ypač populiarus Bosnijoje. Bosniška šio saldumyno variacija bus kaip tik jums, ne smaližiams.

Ingredientai:

1 kiaušinis, papildomai 1 kiaušinio trynys
150 g cukraus
120 ml grietinės
150 g lydyto sviesto
130 g manų kruopų
1 citrina
1 pakelis Filo tešlos (popieriaus plonumo tešla)
100 g mėgstamų riešutų
50 g razinų

Gaminimas:

Sumaišykite kiaušinį ir kiaušinio trynį kartu su cukrumi ir grietine. Išlydykite svietą. Į gautą masę įtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite citrinos sulčių ir supilkite į tešlą, tada vėl viską išmaišykite plaktuvu. Į masę suberkite manų kruopas „Ekstra“ ir dar kartą išmaišykite plaktuvu.

Supilkite ¾ lydyto sviesto, likusios dalies reikės lakštams pertepti. Pasirinktus riešutus susmulkinkite smulkintuvu ir suberkite į gautą tešlą. Galiausiai sudėkite nuplautas razinas ir viską išmaišykite silikonine mentele.

Filo tešlos lakštų viename pakelyje būna 15 vnt., susidėkite po 5 vnt, kad gautųsi trys sluoksniai. Tešlą laikykite drėgnai, uždenkite rankšluosčiu, nes greitai džiūsta. Į pasirinktą kepimo formą, dėkite 3 Filo tešlos lakštus, pertepkite juos sviestu. Tada ant pastarųjų dėkite dar 2 Filo tešlos lakštus (iš viso pagrindą turi sudaryti 5 vnt.) ir juos taip pat patepkite sviestu.

Vėliau ant pagrindo dėkite ½ riešutų mišinio. Tuomet vėl klokite 3 Filo tešlos lakštus, pertepkite juos sviestu, vėl dėkite dar 2 lakštus ir ant jų sudėkite likusią riešutų masę. Paskutinis žingsnis – ant viršaus sudėkite paskutinius 5 Filo tešlos lakštus, perteptus sviestu.

Į iki 180oC įkaitintą orkaitę dėkite skardą su pyragu ir kepkite 30 minučių, kol viršus taps aukso spalvos. Skanaus!

Bosniškoji Baklava – saldumynas ne smaližiams
© Asmeninio albumo nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nuodų katilu virtusi Alytaus įmonė tikrinta ne kartą ir ne du: leidimą veikti gavo net po krūvos pažeidimų (241)

Alytaus padangų perdirbimo įmonėje UAB „ Ekologistika “ kilęs gaisras primena tikrą...

Astrave gyventojų padvigubės: nauji daugiabučiai laukia branduolinės energetikos specialistų iš Rusijos specialiai DELFI iš Astravo (232)

Astravas nuo panašaus dydžio miestelio Lietuvoje skiriasi tik tuo, kad jo viduryje stovi Lenino...

Politikai pavargo nuo Pranckiečio dramos Seime: yra paprastas scenarijus, kuris remiasi pragmatiškais skaičiavimais (247)

„Deja, ponas Pranckietis pasirinko kitą kelią – žaidimą procedūromis, kas veda į niekur arba...

Ant rekordinės vertės sutarties parašą raitęs Sabonis lieka „Pacers“ klube (108)

Nuo 2017-ųjų „Pacers“ ekipos garbę ginantis Domantas Sabonis pasirašė naują ketverių...

Gydytoja įvardijo paracetamolio ir ibuprofeno vartojimo klaidas: dėl nežinojimo gresia skaudžios pasekmės (34)

Tikriausiai ne kartą temperatūrai mažinti ar skausmui pašalinti esate vartoję paracetamolį ar...

Norvegijos krona rekordiškai nukrito euro atžvilgiu (79)

Norvegijos krona pasiekė rekordiškai žemą lygį euro atžvilgiu ir viršijo ankstesnį rekordą,...

Kas dešimtas lietuvis per metus praranda po 50 eurų: ar jūs irgi savo pinigus išmetate tiesiog į balą? (17)

Manote, jog 10 euro centų užstatas už pakuotę nėra daug? DELFI atliko eksperimentą, kurio metu...

Socialiniai tinklai ūžia: ar tikrai mokslininkai neklydo paskelbdami Bellą Hadid gražiausia pasaulio moterimi? apklausa (102)

Spalio 17 dieną Bella Hadid ir Beyonce tiesiog ramiai gyveno savo gyvenimus, kol mokslininkai...

Katkus: Karbauskis ir „valstiečių“ partija dabar jau pasiekė dugną ir įgijo daugiau priešų (441)

„Kiekviena Lietuvos valdžia pralaimi kitus rinkimus. Tad ši valdžia pralaimės kitus rinkimus, ir...

Ką geriau sodinti rudenį ir ką pavasarį – profesionalo patarimai kaip neapsigauti perkant sodinuką (4)

Profesionalus sodininkas Gediminas Cijūnaitis, gediminosodai.lt savininkas, dalinasi patarimais, kaip...