6-8 porcijoms jums reikės

• 2 kiaušinių
• 375 ml pieno
• 125 ml mineralinio vandens
• 1 stiklinės miltų
• 1,5 valgomojo šaukšto sviesto
• 100 gramų fermentinio sūrio
• 1 svogūno
• 750 gramų aguročio
• 300 gramų grybų
• 3 pomidorų
• 3 skiltelių česnako
• 5 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
• Žiupsnelio kepimo miltelių
• Druskos
• pipirų

Gaminimas:

1. Kiaušinius išplakite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įpilkite 0,7 stiklinės miltų, kepimo miltelius, supilkite mineralinį vandenį ir 300 ml pieno. Viską gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių. Prikepkite blynų – jie atstos lazanijos lakštus.

2. Aguročius, grybus, pomidorus, svogūną ir česnakus nuplaukite, supjaustykite ir apkepkite augaliniame aliejuje. Pagal skonį paskaninkite druska ir pipirais.

3. Pasigaminkite padažą. Likusius miltus sumaišykite su likusiu pienu. Sviestą ištirpdykite prikaistuvyje. Į prikaistuvį supilkite su pienu sumaišytus miltus, maišant užvirinkite. Prikaistuvį nukelkite nuo ugnies, sudėkite pusę fermentinio sūrio, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gautą padažą gerai išmaišykite.

4. Tuomet į kepimo formą dėkite blyną, ant jo – keptas daržoves, tuomet vėl blyną ir daržoves. Procedūrą pakartokite su visais blynais. Galiausiai paruošą lazaniją užpilkite pagamintu padažu ir pagardinkite likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją