Per ilgą kulinarinę istoriją blynai įsitvirtino skirtingų tautų virtuvėse ir atsirado įvairiausių receptų: blynai patiekiami su skirtingais priedais - mėsa, daržovėmis, sūriu bei padažais.

Blynai taip pat gali būti puikus desertas – užtenka juos pagardinti uogiene, kitais saldžiais pagardais ar vaisiais. Prancūzai sočius pietus mėgsta pabaigti lietiniais pašlakstytais populiariuoju Grand Marnier likeriu.

Kitas receptas, tituluojamas blynų karaliumi ir po Europą paplitęs, kaip vienas iš rusiškos prabangos simbolių - blynai su raudonaisiais ikrais.

Tradiciškai šie blynai yra gardinami grietinės padažu, bet aš norėčiau vietoj klasikinio varianto pagaminti padažą su maskarponės sūriu ir rūkyta lašiša. Beje, šiuos blynelius galima derinti ir su saldžiais pagardais – tereikia dėti mažiau druskos, ir, žinoma, nenaudoti žuvies buljono.

Blyneliams reikės (apie 35-40 vieno kąsnio blynelių):

3 kiaušinių
50 g cukraus
1 mažo šaukštelio druskos
7 g sausų mielių
70 ml saulėgrąžų aliejaus
300 g kvietinių miltų
300 ml šilto pieno
200 ml intensyvaus skonio žuvų sultinio

Padažui reikės:

250 g maskarponės sūrio
150 g šaltai rūkytos lašišos
Žiupsnio druskos

Patiekalo užbaigimui reikės:

Raudonųjų ikrų kiekį rinkitės pagal savo skonį, tik svarbu pasirinkti tiek, kad neužgožtų viso patiekalo skonio.
Laiškinių česnakų

Gaminimas:

Elektriniu plaktuvu iki putų suplakite kiaušinius su cukrumi ir 1 mažu šaukšteliu druskos. Į suplaktą masę suberkite sausas mieles, kvietinius miltus, supilkite saulėgrąžų aliejų, šiltą pieną, žuvies sultinį ir viską vėl gerai išplakite.

Gautą blynų tešlą 1 valandai palikite šiltai. Galima pakaitinti orkaitę iki 30-40 laipsnių ir tešlą palaikyti joje. Kol tešla kyla paruoškite padažą – su elektriniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite lašišą su maskarponės sūriu ir žiupsniu druskos.

Blynus kepkite keptuvėje, pašlakstytoje saulėgrąžų aliejumi. Blynelių dydį formuokite pagal save. Kepti reikėtų vos 1-2 min. kiekvieną pusę – kol gražiai apskrus.

Skanaus!