aA
Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Bešamelio padažas
© Corbis/Scanpix

Reikės:

300 ml pieno
1 svogūno (nedidelis, supjaustyti į 4 dalis)
1 lauro lapo
2 čiobrelio šakelių
1 petražolės šakelės
žiupsnelis muskato riešuto
druskos, pipirų
25 g sviesto
25 g kvietinių miltų

1. Į puodą supilti pieną, sudėti svogūną, žoleles, muskato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Užvirinti, iškart nuimti nuo ugnies, uždengti ir palikti 30 min. – 1 val., perkošti per sietelį.

2. Išlydyti sviestą puode, sudėti miltus ir kaitinti vieną minutę. Nuimti nuo ugnies ir palaipsniui supilti pieną vis pamaišant. Užvirinti ir virti 2 minutes nuolat pamaišant.

Kiti padažai, pagaminti bešamelio pagrindu

Šviesus svogūnų padažas

3-4 svogūnai
1 šaukštas sviesto

Gaminame bešamelio padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname svieste, sumalame į piurė ir sudedame į pagrindinį padažą.

Bešamelis su kumpiu

30 g sviesto
30 g miltų
¼ l karšto pieno
¼ l verdančio vandens
50 g jautienos
druskos, pipirų, muskato riešuto

Kaip paprastai paruošti miltų pagrindą, sudėti smulkiai supjaustytą kumpį ir pabaigoje – druskos, pipirų ir muskato.

Bešamelis su sūriu

Užvirinti 250-300 g pieno, sudėti grietinėlę (apie 50 g) ir smulkiai supjaustytą sūrį (300 g., gerai tinka gorgonzolos sūris ir kt.), pakaitinti ant ugnies vis pamaišant, kad gautųsi tiršta vienalytė masė.

Šviesus „Morney“ padažas

30 g sviesto
2 tryniai
50 g sutarkuoto sūrio
Šiek tiek grietinėlės

Gaminame bešamelio padažą. Trynius ir sūrį sumaišome su grietinėle (arba pienu), pilame į padažą. Prieskoniai – pagal skonį.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Orai: lietūs lankysis iki savaitės vidurio (4)

Pirmadienis prasidės nepastoviai debesuotais ir labai šiltais orais , ankstų rytą temperatūra...

Greitas poveikis, greita ir priklausomybė: šiais vaistais esame linkę smarkiai piktnaudžiauti (165)

Jei prieš jus stovėtų trys lietuvės moterys – bent viena iš jų savo gyvenime būtų vartojusi...

Auklė Šarūnė – apie darbo užkulisius: auklės yra sudariusios ir juoduosius tėvų sąrašus (90)

Auklė Šarūnė Jovaišaitė tvirtina, kad nenorėtų dirbti nuolatine aukle vienai šeimai, kur...

Vilnius ne jūsų, o mūsų: kas atbaido kaimynus nuo žygio „atsiimti“ Lietuvos sostinę (654)

Šiuolaikinė Lietuva neturi nieko bendro su Lietuvos Didžiąja Kunigaikštyste. Tai ne lietuvių...

Berankis Vankuveryje tapo „Challenger“ turnyro čempionu

Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis sekmadienį triumfavo Vankuveryje (Kanada) pasibaigusiame...

„Amazon“ remia prie sienos pardavėjus: kitur pigiau būti negali

Internetinė prekybos milžinė „ Amazon .com“, ryžtingai nusiteikusi siūlyti pirkėjams...

Vidurių užkietėjimas gali būti rimtų sveikatos problemų signalas: gydytojas išskyrė, kada reiktų sunerimti

Chaotiška bei netinkama mityba, nepakankamas skysčių vartojimas, mažas fizinis aktyvumas bei...

Naktinė prekyba Gariūnuose: mažiausios kainos, turistiniai autobusai ir besislepiantys prekeiviai (148)

Antradieniais didžiausias Lietuvos turgus darbą pradeda 2.30 val. nakties. Kol dauguma vilniečių...

Tyrimas parodė, kokie maisto produktai gali apsaugoti nuo vėžio ir širdies ligų

Produktų, kuriuose gausų flavanoidų , pavyzdžiui, obuolių ir žaliosios arbatos , vartojimas...