aA
Nors balta žiema dar neatkeliavo, greitai temstančios dienos ir vis atšiauresnis vėjas, neretai paskatina susitikimus su draugais ar šeima perkelti į namus.
© Shutterstock nuotr.

Jei organizuojant pasisėdėjimus namuose pritrūko idėjų kuo pavaišinti svečius, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen atsiųstame pranešime spaudai rekomenduoja išbandyti gardžius, o kas puikiausia, greitai ir be didelių pastangų paruošiamus gėrimus.

Pasimėgaukite citrusinių vaisių ir obuolių kokteiliu, išbandykite karamele kvepiantį spanguolių gėrimą, o jei norite šiek tiek aštresnio skonio, būtinai išmėginkite imbiero ir braškių gėrimą.

Karštas citrusų ir obuolių kokteilis

Citrusiniai vaisiai labiau siejasi su karštomis vasaros dienomis ir gaivinančiais gėrimais, vis tik, pagardinus citrusinių vaisių ir obuolių sultis gvazdikėliais bei cinamonu, galite pasigaminti ir karštą gėrimą. Maisto ekspertė pasakoja, kad karštus sulčių kokteilius pasigaminti itin lengva, o smagiausia, kad kiekvieną kartą galite eksperimentuoti ir derinti įvairias, vis kitas jūsų mėgstamas sultis.

„Į ąsotį supilkite 1 l nesaldintų obuolių sulčių, 250 ml ananasų sulčių ir 250 ml apelsinų sulčių. Atskirame dubenyje sumaišykite 30 g rudojo cukraus, 1 arbatinį šaukštelį trinto cinamono ir žiupsnelį trintų gvazdikėlių. Mišinį bei sultis supilkite į puodą ir kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Gėrimą patiekite dar šiltą“, – sako Aistė Rasmussen.

Šventėmis kvepiantis spanguolių gėrimas

Spanguolės, o tiksliau iš jų gaminamas kisielius – tradicinis Šventų Kūčių patiekalas. Tačiau, kol dar laukiame artėjančių švenčių, patariame išbandyti karštą spanguolių gėrimą. Aistė Rasmussen pasakoja, kad šis gėrimas itin gaivus, jaučiamas ne pernelyg rūgštus spanguolių skonis bei cinamono ir vanilės aromatas.

„Į didelį puodą supilkite 1 l spanguolių sulčių, įdėkite 1 cinamono lazdelę bei 1 vanilės lazdelę, taip pat įberkite keletą gvazdikėlių ir virkite ant nedidelės ugnies. Kol gėrimas lengvai verda, pasiruoškite karamelines spanguoles. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus vandens, žiupsnelį cinamono, 40 g šaldytų spanguolių ir apie 30 g cukraus, tuomet, nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol visiškai išgaruos vanduo, o spanguolės pasidengs karamelės mase. Pasiruoštą gėrimą supilkite į puodelius, o ant viršaus užberkite karamelizuotų spanguolių“, – receptu dalinasi IKI kulinarė.

Sušildantis aštraus imbiero ir saldžių braškių gėrimas

Imbieras, gana dažnas arbatos su medumi palydovas, kurio dažniausias griebiamasi suskaudus gerklei ar tiesiog norint sušilti. Kaip pasakoja IKI maisto ekspertė, dauguma mėgstančių imbierą, neišnaudoja visų jo galimybių – derinant imbierą su įvairiais priedais, galima atrasti visiškai netikėtų skonių. Šį kartą siūlome išbandyti karamelizuotus imbierus, kurie puikiai pagardins greitai paruošiamą braškių gėrimą.

„Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus agavos sirupo, kelis šaukštus medaus ir suberkite apie 20 g nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero. Keptuvę įkaitinkite ir nuolat maišydami, karamelizuokite imbierą, tuomet leiskite jam atvėsti ir sustingti. Į didelį puodą supilkite 1 l raudonųjų greipfrutų sulčių, suberkite 500 g šaldytų braškių, karamelizuotus imbierus bei pagardinkite gėrimą mėtų ir čiobrelių lapeliais. Puodą su gėrimu užvirkite ir supilstę į puodelius – patiekite dar karštą“, – sako maisto ekspertė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Po šeštą parą alinančio košmaro Alytuje – naujausios žinios: kai kur tarša viršyta 10 kartų (68)

„Tie momentiniai dalykai tikrai kelia nerimą. Dėl Miklusėnų man labai neramu, darome viską, ką...

Įpyko dėl mokesčio perkant už mažiau nei 20 eurų: Lietuvos įstatymai leidžia tokį taikyti (87)

Užsakymo paruošimo mokestis , – štai su tokiu dar iki šiol nematytu mokesčiu apsipirkusi el....

Kėdainietė tikina nuo vilko apsigynusi lenta: žiūrėjau jam tiesiai į akis (44)

Kėdainių rajono gyventojai jau kuri laiką negali ramiai gyventi dėl vis labiau įžūlėjančių...

Prabilo ir Kauno „Žalgirio“ ultros: tai garbės mums nedaro (60)

Sekmadienį po LKL lyderių kovos ne ką mažiau dėmesio, nei pačios rungtynės ir įvykiai ant...

Paskutinės valandos: ar Sabonis liks Indianoje bei kodėl „Pacers“ ir lietuvio derybos įstrigo? laida „Iš viršaus“ (1)

Kodėl pirmadienio vakaras gali tapti lemtingu Domantui Saboniui ir Indianos „Pacers“ klubui?...

Gauta Seimo teisininkų išvada: ar galima balsuoti dėl Pranckiečio pateikiame pilną išvados tekstą  (313)

Seimo valdybos atstovų paprašyta Teisės departamento išvada dėl pakartotinio balsavimo dėl Seimo...

Ši prancūzė – tikra mūsų laikų stiliaus ikona, iš kurios yra, ko pasimokyti (5)

Nuo 2010 m. savo mados tinklaraštį „Over the Rainbow“ rašanti prancūzų ir britų kilmės...

Dezertyravęs KASP kapitonas išsigando, kad pakenks Lietuvai, bet – ir vėl dezertyravo (62)

Dėl dezertyravimo ir savavališko pasišalinimo iš tarnybos baudžiamojon atsakomybėn patrauktas...

Kardiologas kreipiasi į sergančius širdies ir kraujagyslių ligomis: turite laikytis 10 pagrindinių taisyklių (11)

Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka labiausiai paplitusios, pažeidžiančios vis jaunesnio...

Įsimintiniausia IX forto istorija: kraupaus likimo išsigandę kaliniai pabėgo išgręžę 314 skylučių (5)

Sakoma, kad požeminis Kaunas – paslaptingas miesto pasaulis. Legendos kalba, kad šiuose...