Lašišą valgyti kasdien greitai pabostų, be to, ir nerekomenduojama. Kartais – skanu ir greita pagaminti, nereikia nei didelių mokslų, nei išmanymo. Pakanka išsirinkti, kokio skonio ji turėtų būti, ir 12-ai minučių pasiųsti į orkaitę. Per tiek laiko vos spėsite garnyrą pasiruošti ir stalą padengti.
© Dovilė Jakštaitė

I būdas – 295 kcal
II būdas – 317 kcal
III būdas – 305 kcal

Jei lašišą kepate, kai aplink šviežių daržovių nors vežimu vežk, tai tuomkart nieko tinkamesnio ir nesugalvosite nei dubenėlis salotų lapų su agurkais ir pomidorais. O jei sezonas ne tas arba žūtbūt norisi karšto garnyro – maišykite brokolius su perlinėmis kruopomis.

Reikės:

150 g lašišos

I būdas. Lašiša itališkai

1 mažos česnako skiltelės
žiupsnio džiovintų raudonėlių
šlakelio citrinų sulčių
druskos, pipirų

II būdas. Lašiša azijietiškai

0,5 šaukštelio spanguolių ar bruknių uogienės
1 šaukšto sojų padažo
1 nedidelės česnako skiltelės
1 cm ilgio tarkuotos imbiero šaknies
0,5 smulkintos aitriosios paprikos
druskos, pipirų

III būdas. Lašiša su garstyčiomis ir mangų čatniu

1 šaukštelio mangų čatnio
1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
1 šaukšto citrinų sulčių
druskos, pipirų

Garnyrui:

150 g brokolių (maždaug 3 šakelių)
50 g virtų perlinių kruopų (maždaug 20 g nevirtų)
1 saulėje džiovinto pomidoro skiltelės (apie 10 g)
šaukštelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

1. Kepame lašišą: pasirinktą prieskonių mišinį sumaišome, juo aptepame lašišą, dedame ją į kepimo popieriumi išklotą indą ir šauname į 200 °C temperatūros orkaitę. Kepame apie 12 minučių.

2. Brokolį supjaustome smulkesniais gabaliukais ir sumetame juos į verdantį pasūdytą vandenį. Paverdame 4–6 minutes, priklausomai nuo gabaliukų dydžio ir to, ar mėgstate brokolius valgyti kietesnius, ar minkštesnius. Bet kuriuo atveju brokoliai turi išlikti ryškiai žali.

3. Saulėje džiovintą pomidorą smulkiai supjaustome. Į nedidelį puodelį ar mažą keptuvę pilame šaukštelį alyvuogių aliejaus ir suberiame džiovinto pomidoro gabalėlius. Truputį pakepiname, kad jie pradėtų irti.

4. Tada suberiame virtas perlines kruopas, įpilame 2 šaukštus vandens ir dar pakaitiname, kad kruopos sušiltų. Sudedame brokolio gabalėlius ir išmaišome.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Slaptą planą pervilioti lenkus kūrė visai ne valstiečiai: pasikeitė tik viena esminė detalė (109)

Vilniaus kraštu Lietuvos politikai susidomėjo visai neseniai. Ilgą laiką niekam, išskyrus šiame...

Dėl lopinėlio žemės buvo paverstas žemgrobiu: 7 metus tampė po teismus (164)

Vilnietis Tomas Nenartavičius, pasakodamas savo istoriją, vis dar negali atsistebėti: 7-erius metus...

Viskas pasikeitė per naktį: oro uoste – „turistai“ su automatais, gatvėse pasirodė tankai (454)

„Sugedus lėktuvui“ nusileidę „turistai“ ir „ Aeroflot darbuotojai“ atstato automatų...

Vėl atversta „MG Baltic“ byla: užsiminta apie neteisėtai suvaržytą Masiulio laisvę papildyta 9.33 (118)

Po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos Vilniaus apygardos teisme vėl nagrinėjama politinės...

Į avariją Vilniaus pakraštyje pateko NATO kariai (18)

Antradienio rytą, apie 8 val., Vilniaus pakraštyje, Molėtų pl. ir Skersinės g. sankryžoje,...

Du pamėgti Adomaičio ginklai: išbandė rinktinėje, pasitelks ir klube (3)

Eimantas Bendžius ir Evaldas Kairys gimė pajūryje, bet krepšinio lopšiu jiems buvo sostinė....

„Sostų karų“ žvaigždė Ianas Beattiesas prakalbo lietuviškai: pamatykite video

Rugsėjį nenustebkite Vilniuje sutikę garsius Holivudo aktorius. Jie atvyksta į rugsėjo 15-16...

„DELFI Šiandien“ – naujiena mobiliojo DELFI vartotojams (4)

Pagrindinis naujienų portalas DELFI atnaujino savo mobiliąją svetainę ir vartotojams siūlys ne...

Rusijoje pabranginta degtinė (5)

Minimali degtinės (nepriklausomai nuo stiprumo) rinkos kaina Rusijoje rugpjūčio 20 dieną...

Nenoras valgyti – santykio su tėvais atspindys (4)

Turime problemą: mūsų penkerių metų dukrelė dažnai stokoja apetito, tiesiog atsisako valgyti....