aA
Jei jūsų šaldiklyje, kaip ir mano, visada savo pasirodymą paruošusios sėdi ir eilės laukia šaldytos daržovės, o virti burokėliai yra ne šaldytuvo svečiai, bet nuolatiniai gyventojai, tai šią mišrainę pagaminti galėsite bet kada. Be papildomų vizitų į parduotuvę ar pas kaimynę.
Supermišrainė į darbą
© Dovilė Jakštaitė

614 kcal

Jei neturite bolivinių balandų, greičiausiai spintelėje rasite grikių – jie irgi puikiai tiks. Jei naudosite šaldytas daržoves, jas šiek tiek apvirkite, o jei šviežias – pakepkite. Stiprumui užtikrinti ir aprūpinti baltymais dar uždėkite mėsos ar sūrio.

Reikės:

100 g virtų bolivinių balandų (maždaug 35 g nevirtų)
90 g brokolių
90 g žiedinių kopūstų
druskos, pipirų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 virto burokėlio (75 g)
2 šaukštų šaldytų ar konservuotų kukurūzų (apie 25 g)
100 g kalakutienos arba vištienos
mėgstamų prieskonių vištienai kepti arba virti

Padažui:

2 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų citrinų sulčių
1 šaukšto balzaminio acto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus arba kepintų sezamų, riešutų aliejaus, jei norisi išskirtinesnio skonio

1. Mėsą išverdame arba iškepame su mėgstamais prieskoniais.

2. Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustome nedideliais gabaliukais. Man labiausiai patinka padalyti smulkesniais žiedynais. Apkepame keptuvėje, pagardiname druska ir pipirais. Arba apverdame pasūdytame vandenyje apie 3 minutes. Svarbiausia, kad daržovės nepervirtų ir neištižtų – geriau tegul būna kietokos nei košė.

3. Burokėlį supjaustome kubeliais. Suplėšome ar supjaustome vištieną.

4. Virtas kruopas, brokolius, žiedinius kopūstus sumaišome su kukurūzais ir vištiena.

5. Padažui sumaišome jo sudedamąsias dalis ir užpilame juo pasiruoštus produktus. Nesijaudinkite, ši mišrainė nepavandenys.

Daugiau puikių receptų rasite Beatos virtuvės knygoje "Lengva kasdienybė. Skanu ir lengva".

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gruzijoje tūkstantinė minia bando šturmuoti parlamentą sužeista virš 50 žmonių (277)

Gruzijoje ketvirtadienio vakarą apie 5 tūkst. žmonių susirinko į protestą prieš Rusijos...

80 proc. širdies ligų galima išvengti ir kardiologė pataria, kaip tai padaryti: vieno dalyko turite atsisakyti iškart (70)

Lietuvoje mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių ligų yra daugiau nei 56 proc. DELFI laidoje „...

Atviras pokalbis su Agne Jagelavičiūte: visur, kur buvo galima tiesiog laimėti – aš pralaimėjau (142)

„Gal yra žmonių, kuriems kažkas gyvenime pasisekė ir galbūt sėkmė egzistuoja, bet savo...

Apie nuslėptą „bachūro“ praeitį Pravieniškėse prabilusiam kauniečiui – kalinių egzekucija (142)

Pravieniškių pataisos namus valdžiusiems Kauno nusikaltėliams įsiteikti norėjęs kalinys manė,...

Sabonis – gandų sūkuryje: gali būti iškeistas į aukštą naujokų biržos šaukimą (31)

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Brukline įvyks NBA naujokų birža. Savo pavardes joje...

Pasakė, kokių orų tikėtis per Jonines: galimi du scenarijai (2)

Penktadienio dieną per Lietuvą keliaus šaltasis atmosferos frontas, kuris stums labai šiltą ir...

Vyro išpažintis: mergina ruošė man vakarienę, o aš tuo metu mylėjausi su kita (50)

„Mano mergina ruošė man šventinę vakarienę, o aš tuo metu buvau jai neištikimas. Esu...

Sparčiai populiarėjantis miego pagalbininkas – baltasis triukšmas: ką būtina žinoti apie galimus pavojus (19)

Prisimenu, kad kartais atrodydavo, jog visą dieną nieko kito neveikiu, kaip tik migdau savo...

30-metį glumina kolegių mėtomos užuominos: neprasidėčiau su jomis dėl vienos priežasties (193)

Man labai patiko naujas ir labai atmosferą įkaitinęs straipsnis apie vyrų ieškančias moteris...

Į Marakešo stiliaus vakarėlį susirinkusios garsenybės stebino savo įspūdingais kostiumais (68)

Ketvirtadienio vakarą „Relais & Châteaux Stikliai " kiemelyje vyko tradicija jau tapęs...