„Tikrai neskatinu valgyt vien namuose keptą duoną, bet retkarčiais savo rankomis užminkytos duonos paragauti tikrai kviečiu. Dėl laiko stokos ne kiekvienas ryžtasi pabandyti. Ir aš ne kasdien, net ne kiekvieną savaitę kepu duoną. Tačiau kas pabandė, neleis man sumeluoti, kad duonos kepimas gali tapti savotišku apsėdimu.

Aš duoną namie kepu ne dėl to, kad pigiau, ir ne dėl to, kad labai vengčiau įvairių priedų. Man tai – malonumas, stebuklas, pasitenkinimas, saviraiška ir tikrasis džiaugsmas. Duonos minkymas ir kepimas man yra labiau laisvalaikio užsiėmimas nei kasdienis darbas.

Turtinga kvietinė duona

Įvairių kepimo, minkymo ir kildinimo paslapčių pateikiu savo paskutinėje knygoje „Beatos virtuvė: kepinių knyga“, o šioje pamokoje kviečiu išmokti kepti Turtingą kvietinę duoną. Man labai patinka, kai duonoje visko daug. Šioje pamokoje aš tiesiog padarysiu paprastą mielinę tešlą, o kai ji pirmą kartą iškils, įminkysiu įvairiausių gėrybių: virtų grūdų ir sėklų.

Taigi šiai pamokai pasiruošti reikės:

20 g šviežių mielių (arba 7 g pakelio džiovintų)
500 g kvietinių miltų (galite pusiau dėti viso grūdo kvietinius miltus su įprastais)
2 nubrauktų šaukštelių druskos
2 šaukštų moliūgų sėklų
1 šaukšto aguonų
2 šaukštų linų sėmenų
2 šaukštų kanapių sėklų
100 g virtų grūdų (speltos, kviečių, avižų, rugių ar perlinių kruopų)
300–350 ml pieno

Daugiau duonos receptų ir su raugu, ir su mielėmis rasite mano knygoje „Beatos virtuvė: kepinių knyga“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)