4 porcijos
Produktai:
100 gramų jautienos,
500 gramų raugintų kopūstų,
200 ml baltojo vyno,
300 ml vištienos sultinio,
1 lauro lapas,
4 vištienos filė,
6 kiaulienos kumpio juostelės,
4 šaukštai sviesto,
100 šaldytų spanguolių,
100 gramų šaldytų bruknių,
1 šaukštas medaus,
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
Jautieną supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, sudėkite raugintus kopūstus, supilkite baltąjį vyną, 100 ml vištienos sultinio, įdėkite lauro lapą. Pasūdykite, įberkite pipirų ir uždengę dangčių 25 – 30 min. troškinkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite. Kiekvieną gabalėlį padaužykite virtuviniu plaktuku, per vidurį uždėkite kiaulienos kumpio juostelę, susukite ir persmeikite dantų krapštuku.
Iš visų pusių apkepkite 2 šaukštuose sviesto. Supilkite likusį vištienos sultinį ir kepkite orkaitėje 35 minutes. Paskui išimkite filė į lėkštę, ištraukite dantų krapštukus, padažą nugarinkite.
Perrinkite spanguoles ir bruknes, palikite atitirpti.
Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir medų. Sudėkite uogas ir 3 minutes pakaitinkite. Supilkite padažą nuo vištienos filė ir dar 3 minutes pakaitinkite.
Vištienos filė supjaustykite ir patiekite su troškintais kopūstais bei uogomis. Galima papuošti žalumynais.
Skanaus!