Ispanijoje dirbęs L.Čeprackas negalėjo nepastebėti, kad baskų krašte atėjus rudeniui kiekvieno baro bei restorano meniu atsiduria baravykai (Boletus Edulis). Dažniausiai jie ruošiami labai paprastai, stengiantis išlaikyti jų nuostabų aromatą bei tekstūrą.

„Kai tenka gaminti baravykus, renkuosi mažus ir vidutinio dydžio kietus grybus. Svarbiausias dalykas, kurį reikėtų žinoti, yra tas, kad grybų šiukštu nevalia plauti: jie lyg kempinės sugeria vandenį. Beje, tai galioja ir voveraitėms bei pievagrybiams, tai yra, visiems tiems grybams, kurie nėra nuodingi ir kurių nereikia ilgai termiškai apdoroti“, - pataria L.Čeprackas.
 
„Grybus valykite šepetėliu bei popieriniu rankšluosčiu. Baravykai, kurių galvos labai tamsios, auga smėlyje, todėl šiuos reikėtų valyti ypatingai atidžiai“, - perspėja jis.

Pasak L.Čepracko, baravykų nereikia ilgai kepti ar troškinti: „Stenkitės juos kuo mažiau kankinti karščiu. Beje, baravykus galite valgyti ir žalius su šlakeliu aliejaus bei citrinos sulčių, parmezano sūriu, druska ir šviežiai maltais pipirais“.
 
L.Čeprackas siūlo išmėginti labai paprastą ir greit pagaminamą baravykų receptą.

Reikės:

4-5 nedidelių baravykų
1 šakelės šviežio čiobrelio
Šlakelio alyvuogių aliejaus
2-3 šaukštų gero balzaminio acto
Druskos ir pipirų

Kaip pasigaminti:
 
Baravykus išvalome ir supjaustome priklausomai nuo dydžio per pusę arba į keturias dalis.

Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų, sudedame grybus. Kepame 3-4 minutes apversdami kas 40-50 sekundžių, pabaigoje pilame balzaminį actą, suberiame čiobrelių lapelius, šviežiai maltus pipirus ir žiupsnelį druskos. Kaitiname, kol actas išgaruos. Patiekiame nedelsiant. Skanaus!

Antradienį BTV laidos „Pragaro virtuvė“ dalyviai sužinos, ką iš tikrųjų reiškia greitis dirbant virtuvėje. Kaip išmokti viską daryti neįtikėtinu greičiu, bet ir išvengti nedovanotinų klaidų, kurios netgi gali baigtis kolegų sužeidimais?

Realybės šou „Pragaro virtuvė“ – nauju laiku, antradienį 21.25 per BTV

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)