2 porcijoms reikalingi produktai:

2 pakeliai (360g) riebios varškės
2 didesnio dydžio kiaušiniai
1 didelis bananas
2 a.š. balto cukraus
2 v.š. grietinės ar natūralaus jogurto
žiupsnelis sodos (galima nedėti)
0,5 a.š. vanilinio cukraus (irgi nebūtinai)
1st speltos miltų (tinka ir kvietiniai)

Varškę ir bananą giliame inde pertrinu šakute, įmušu kiaušinius ir sudedu cukrų. Mikseriu ar ta pačia šakute sumaišau produktus.

Nedideliame inde sumaišau grietinę ir sodą, visa tai supilu į varškę. Vėl gerai sumaišau ir pradedu dėti miltus. Šaukštą po šaukšto, vis tikrinant ar tešla jau pakankamai standi. Ji turi būti ne visai kieta, limpanti prie rankų. Tiesiog tiesa yra tokia – kuo mažiau miltų, tuo minkštesni varškėčiai.

Stalą (ar silikoninį kilimėlį, kuris yra baisiai patogus tokioms tešloms) pabarstau trupučiu miltų, drėgnomis rankomis suformuoju storą dešrą ir supjaustau 1-1,5cm riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę pilu truputį
saulėgrąžų aliejaus ir jame iš abiejų pusių iki gražaus rudumo apkepu varškėčius.

Tiekiu su grietine, uogiene ar grietinės-sviesto padažu.

Patarimas – į tešlą galima dėti verdančiu vandeniu nuplikytų razinų.